Nešto drugačije za doručak: Recept za punjene zemičke, spolja hrskave, a unutra sočne

Ukoliko u kući imate pogačice ili zemičke, a niste raspoloženi da za doručak pojedete sendviče, recept za jaja na malo drugačiji način dobro će vam doći.
Ovaj ukusan doručak, neodoljiv za ukus, miris, ali i na oko savršen je za početak novog dana. Lako se sprema, nije zahtevan, a vrlo je hranljiv i zasitan.
Sastojci:
- 1 integralna zemička
- 1 jaje
- 20 g kačkavalja
- so
- biber
- 1/2 paradajza
- 1 struk mladog luka
Priprema:
Zemičku izdubiti pažljivo nožem. Razbiti u sredini jedno jaje pažljivo, da ne bi napuklo žumance.
Narendati kačkavalj i posuti po krajevima zemičke, jaje treba da bude otkriveno, pa oko njega rasporediti narendani kačkavalj i seckan paradajz i posuti malo soli prek0, pa peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni desetak minuta.
Kada jaje bude skoro gotovo, izvaditi jelo iz rerne, još malo posoliti i pobiberiti preko jaja i staviti malo naseckanih listova luka po krajevima pa zapeći još pet minuta.
Video: Engleski doručak za petoricu drvoseča, a Nela za 17 minuta smazala svih 10 hiljada kalorija
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: ONA SLAVI Dan za ljubav, emocije i žene koje nas inspirišu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Licemerka
Izbacite žumance!!
Podelite komentar