Ovakav mladi krompir još uvek niste probali: Recept za ukusni ručak, kome niko neće moći da odoli

 
  • 0
Zapečeni krompiri Foto: PrinScreen/ Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

Sezona mladog krompira je počela, a sa njim i raznoliki recepti koji će krasiti vašu trpezu. Prženi, kuvani, pečeni, kao prilog ili deo salate - mladi krompirići su uvek ukusni.

Ovo je recept za hrskave, u isto vreme i mekane krompiriće, obogaćene slaninom i kačkavaljem, kojima niko neće moći da odoli.

Sastojci:

  • 500 gr mladog krompira
  • so, biber
  • ruzmarin
  • 50 gr slanine
  • 70 maslaca
  • 100 gr kačkavalja
  • pola šolje vode
  • mladi luk

Za preliv:

  • čaša kisele pavlake
  • pola čaše jogurta
  • 1 kašičica belog luka u prahu

Priprema:

Krompir dobro operite i, ako ima potrebe oljuštite, stavite u toplu vodu i kuvajte 10 minuta. Nije potrebno da krompir obarite u potpunosti. Posle 10 minuta, krompir ocedite od vode, stavite u veću činiju, dodajte mu ulje, so, biber i ruzmarin i sve fino promešajte.

Posuda u kojoj ćete peći krompir, premažite uljem, maslac iseckajte na kockice i poređajte po tepsiji. Sav krompir stavite u posudu za pečenje i prelijte ga sa pola šolje mlake vode. Stavite u rernu na 200 stepeni i pecite oko 40-45 minuta.

Za vreme pečenja iseckajte slaninu i mladi luk po želji na sitno i pripremite preliv. Slaninu propržite na tihoj vatri. Za preliv u činiji pomešajte kiselu pavlaku i jogurt i dodajte kašičicu belog luka u prahu, pa sve lepo izmešajte.

Krompir nakon 40-45 minuta, izvadite iz rerne i sav preliv prelijte preko njih, dok su vrući. Odozgo narendajte kačkavalj, dodajte slaninu i mladi luk. Vratite u rernu 5 minuta da se sve zajedno zapeče.

Jelo služite toplo.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti