• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovakav mladi krompir još uvek niste probali: Recept za ukusni ručak, kome niko neće moći da odoli

Vreme čitanja: oko 1 min.

U kombinaciji sa začinima i pečeni u rerni su neodoljivog ukusa

  • 0
Zapečeni krompiri Foto: PrinScreen/ Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

Sezona mladog krompira je počela, a sa njim i raznoliki recepti koji će krasiti vašu trpezu. Prženi, kuvani, pečeni, kao prilog ili deo salate - mladi krompirići su uvek ukusni.

Ovo je recept za hrskave, u isto vreme i mekane krompiriće, obogaćene slaninom i kačkavaljem, kojima niko neće moći da odoli.

Sastojci:

  • 500 gr mladog krompira
  • so, biber
  • ruzmarin
  • 50 gr slanine
  • 70 maslaca
  • 100 gr kačkavalja
  • pola šolje vode
  • mladi luk

Za preliv:

  • čaša kisele pavlake
  • pola čaše jogurta
  • 1 kašičica belog luka u prahu

Priprema:

Krompir dobro operite i, ako ima potrebe oljuštite, stavite u toplu vodu i kuvajte 10 minuta. Nije potrebno da krompir obarite u potpunosti. Posle 10 minuta, krompir ocedite od vode, stavite u veću činiju, dodajte mu ulje, so, biber i ruzmarin i sve fino promešajte.

Posuda u kojoj ćete peći krompir, premažite uljem, maslac iseckajte na kockice i poređajte po tepsiji. Sav krompir stavite u posudu za pečenje i prelijte ga sa pola šolje mlake vode. Stavite u rernu na 200 stepeni i pecite oko 40-45 minuta.

Za vreme pečenja iseckajte slaninu i mladi luk po želji na sitno i pripremite preliv. Slaninu propržite na tihoj vatri. Za preliv u činiji pomešajte kiselu pavlaku i jogurt i dodajte kašičicu belog luka u prahu, pa sve lepo izmešajte.

Krompir nakon 40-45 minuta, izvadite iz rerne i sav preliv prelijte preko njih, dok su vrući. Odozgo narendajte kačkavalj, dodajte slaninu i mladi luk. Vratite u rernu 5 minuta da se sve zajedno zapeče.

Jelo služite toplo.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti