Hrskavo lisnato testo puno neodoljivog fila: Recept za laganu tortu koja se topi u ustima
Lisnato testo većina domaćica koristi za pripremu pogačica, pašteta ili trouglova punjenih sirom ili džemom.
Ali, ovaj jeftin proizvod sada je dobio novu namenu – od njega se može napraviti i fantastično ukusna torta nadevena laganim kremom koji osvaja i ukusom i izgledom.
Sastojci:
- 250 gr smrznutog lisnatog testa
- 1 jaje
- 60 grama šećera
- vanilin šećer
- supena kašika brašna
- 200 ml mleka
- 50 gr putera
- 200 ml slatke pavlake
- 70 gr badema
Priprema:
Razvucite lisnato testo u pravougani oblik, pa ga isecite na kaiševe.
U tepsiju stavite pek papir, pa na njega spuštajte kaiševe od lisnatog testa. Obavezno napravite razmak između testa, da se ne bi slepilo tokom pečenja.
Pecite 10 minuta na 200 stepeni.
U činiji umutite jaje, šećer, brašno i vanilin šećer, pa sipajte mleko, dobro razmutite i kuvajte dok mleko ne počne da vri. Potom dodajte 50 grama putera, dobro izmešajte, pa skinite sa vatre, preručite u staklenu činijicu, prekrijte providnom streč folijom i ostavite da se prohladi.
Potom umutite slatku pavlaku, pa dodajte kašiku po kašiku fila i mutite mikserom da se pavlaka i žuti fil sjedine.
Na tacnu stavite pek papir, na papir nanesite tanji sloj fila, pa poređajte 6 štapića pečenog lisnatog testa. Špatulom nanesite tanak sloj fila, pa preko fila stavite još 5 štapića lisnatog testa. Opet nanesite fil, preko njega poređajte 4 štapića lisnatog testa, premažite ih filom, pa nanesite fil sa svih strana kolača.
Potom urolajte celu tortu u pek papir, stavite je na tepsiju i držite u frižideru nekoliko sati.
Kad se torta stegne, odvojite je od pek papira, pospite listićima badema i secite na kriške.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Vodolijax
Zanimljivo a izgleda i ukusno......
Podelite komentar