Pršuta, sir i 2 tajna sastojka za najbolji doručak ikada: Recept za ukusne i hrskave bruskete

Pravilo koje važi je da ne treba suditi na osnovu spoljašnjeg izgleda. Na prvi pogled brusketi vam se mogu činiti kao običan zapečeni hleb, ali u realnosti predstavljaju rapsodiju ukusa, sočnosti i jedno su od najpopularnijih jela italijanske kuhinje.
Mnogi ih vole zbog njihovog jednostavnog načina pripreme i zbog toga što ih obožavaju i deca i stariji. Uz malo starog hleba i začina, dobićete sjajan i ekonomičan obrok.
Sastojci:
- baget ili stari hleb
- beli luk
- maslinovo ulje
- 2 paradajza
- origano
- sir
- 100 gr pršute
Priprema:
Isecite parče srednje debljine bageta ili hleba, a zatim svaku krišku natrljate belim lukom i ređajte u tepsiju koju ste prethodno obložili papirom za pečenje. Svako parče posebno premažite maslinovim uljem.
Rernu zagrejte na 180 stepeni, pa stavite tepsiju sa hlebom na desetak minuta. U međuvremenu, pršutu i paradajz iseckajte na sitne kockice. U posebnoj činiji usitnite sir i dodajte mu pršutu i paradajz, sve prelijte sa malo maslinovog ulja i začine origanom, pa promešajte.
Kada brusketi u rerni dovoljno porumene, izvadite ih i premažite nadevom koji ste pripremili. Odozgo stavite još malo paradajza i origana.
Služite ih tople.
Prijatno!
Video: Proverili smo da li je živa pljeskavica u Valjevu bolja od tartar bifteka iz najskupljih restorana
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Najtačniji horoskop za april Aleksandre Bjeljac
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
534
I obavezno balon od 6 litara vode ponesite sa sobom.
Podelite komentar