Beli čupavci u nežnoj glazuri od bele čokolade: Recept za novu verziju popularne poslastice
U većini porodica u Srbiji nedeljni ručak decenijama se završavao štrudlama sa makom i/ili orasima, šnenoklama ili čupavcima.
Ovaj lagani kolač sa čokoladnim prelivom i kokosovim brašnom doživeo je malu izmenu – umesto glazure od tamne čokolade sada se koristi bela čokolada, uz slatku pavlaku koja kolačima daje neodoljiv ukus.
Sastojci za biskvit:
- 6 jaja
- 6 kašika brašna
- 4 kašike šećera
- 1,5 dl ulja
- pola kesice praška za pecivo
Za glazuru:
- 300 gr bele čokolade
- 400 ml mleka
- 400 ml slatke pavlake
- 100 gr kokosa
Priprema:
Odvojite žumanca od belanaca. Umutite žumanca mikserom, dodajte šećer i nastavite da mutite, pa lagano dodajte ulje u mlazu.
U drugoj posudi umutite belanca u čvrst sneg. Naizmenično u žumanca dodajte brašno, prašak za pecivo i sneg od belanaca, i polako mešajte.
Uključite rernu na 180 stepeni. Namažite pleh, pospite ga brašnom, ulijte smesu za biskvit i pecite oko pola sata. Kolač je gotov kad se ivice testa odvoje od ivica pleha. Ostavite biskvit da se ohladi, pa ga isecite na kocke.
Izlomite belu čokoladu na kockice i stavite je u dublju posudu. Dodajte mleko i slatku pavlaku, pa sve zagrejte na laganoj vatri uz stalno mešanje. Kad je glazura topla, pre nego što počne da vri, skinite posudu sa vatre.
Biskvit isečen na kocke uvaljajte u prohlađenu glazuru, pa u kokosovo brašno.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Ona ne ćuti: Emilija Stanojević je trpela strašno nasilje od muža, sve dok ga ćerka nije prijavila
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Mm
Da nije puno toliko mleka i pavlake?
Podelite komentar
Roki
To je bitno čupavci 😂😂😂😂😂
Podelite komentar