Recept za neodoljivu i brzu pica pitu: Gotova u par koraka, obožavaju je i deca i odrasli
Pica pita je uvek rado viđeno jelo na svim trpezama, kako za doručak tako i za večeru. Sjajan je izbor ukoliko imate nenajavljene goste, jer ćete je spremiti za najviše pola sata.
Kada je prvi put budete probali, spremaćete je uvek i deca će je obožavati jer je većina sastojaka ista kao i za njima omiljeno jelo - picu.
Sastojci:
- 500 gr kora za pitu
- 4 jaja
- 350 gr kisele pavlake
- 300 gr šunke ili salame
- 200 gr kačkavalja
- 200 gr kečapa
- 200 ml ulja
Priprema:
U činiju razbijte jaja i izmutite ih ručno ili mikserom. Dodajte kiselu pavlaku i 100 ml ulja, pa sve zajedno sjedinite. Odvojite jednu koru i na nju namažite kečap, tako da prekrijete celu koru, a zatim stavite drugu koru preko i premažite je uljem.
Kada stavite treću koru na nju stavite četiri pune kašike dobijene smese i razvucite sve do ivica, a zatim ponovo stavite koru koju ćete takođe premazati uljem. Četvrtu koru premažite smesom pavlake, jaja i ulja i poređajte listove šunke ili salame, pa odozgo pospite kačkavaljem. Na petu i poslednju koru stavite kečap, pa sve savijte u jedan rolat.
Za 3 rolata, postupak ponovite 3 puta.
Pleh u kojem ćete peći premažite uljem i poređajte rolate. Ukoliko vam je ostalo smese premažite svaki rolat posebno. Pecite u rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.
Služiti toplo uz čašu jogurta, a pita je jednako ukusna i kada se ohladi.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.