Klasik među slatkišima, omiljen svim generacijama: Recept za Pavlovu tortu sa svežim jagodama
Veoma bogata ukusom, Pavlova torta je poslastica za koju je teško poverovati da sadrži minimalno sastojaka. Nastala u čast ruske balerine Ane Pavlove, ovo hrskavo savršenstvo obogaćeno je svežim voćem, a može se jesti i sa onim iz kompota, te je aktuelna tokom cele godine.
Ipak, omiljena verzija svim ljubiteljima ovog slatkiša je sa svežim jagodama, čija je sezona u punom jeku.
Recept je jednostavan, ali se treba pridržavati osnovnih smernica i rezultat sigurno neće izostati.
Sastojci:
- 5 belanaca
- 220 gr šećera
- 1/2 kašičice ekstrakta od vanile (opciono)
- 1 kašika alkoholnog sirćeta
i još:
- 600 ml slatke pavlake
- 400 gr jagoda
- 1 kašika šećera u prahu
Priprema:
Pripremite veliki pleh i obložite ga papirom za pečenje. Rernu uključite i zagrejte na 130 stepeni.
Belanca čvrsto umutite sa šećerom, dok smesa ne postane glatka i sjajna. Potom dodajte vanilin ekstrakt i sirće i sve dobro sjedinite.
Od smese napravite jedan, visoki krug na plehu, prečnika oko 20-25 cm, i stavite u rernu da se suši 40 minuta na 130 stepeni, potom temperaturu smanjite na 90 stepeni i sušite koru još 40 minuta.
Kada je kora osušena, izvadite je i ostavite da se ohladi, a potom je odvojite od pek papira.
Pavlaku ulupajte u šlag i nanesite na koru, a odozgo stavite iseckane jagode.
Dobro ohladite i uživajte.
Prijatno!
Video: Saigrači poklonili tortu Lazaru Markoviću za 27. rođendan
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.