Klasik među slatkišima, omiljen svim generacijama: Recept za Pavlovu tortu sa svežim jagodama

 
  • 0
Pavlova torta Foto: Shutterstock

Veoma bogata ukusom, Pavlova torta je poslastica za koju je teško poverovati da sadrži minimalno sastojaka. Nastala u čast ruske balerine Ane Pavlove, ovo hrskavo savršenstvo obogaćeno je svežim voćem, a može se jesti i sa onim iz kompota, te je aktuelna tokom cele godine.

Ipak, omiljena verzija svim ljubiteljima ovog slatkiša je sa svežim jagodama, čija je sezona u punom jeku.

Recept je jednostavan, ali se treba pridržavati osnovnih smernica i rezultat sigurno neće izostati.

Sastojci:

  • 5 belanaca
  • 220 gr šećera
  • 1/2 kašičice ekstrakta od vanile (opciono)
  • 1 kašika alkoholnog sirćeta

i još:

  • 600 ml slatke pavlake
  • 400 gr jagoda
  • 1 kašika šećera u prahu

Priprema:

Pripremite veliki pleh i obložite ga papirom za pečenje. Rernu uključite i zagrejte na 130 stepeni.

Belanca čvrsto umutite sa šećerom, dok smesa ne postane glatka i sjajna. Potom dodajte vanilin ekstrakt i sirće i sve dobro sjedinite.

Od smese napravite jedan, visoki krug na plehu, prečnika oko 20-25 cm, i stavite u rernu da se suši 40 minuta na 130 stepeni, potom temperaturu smanjite na 90 stepeni i sušite koru još 40 minuta.

Kada je kora osušena, izvadite je i ostavite da se ohladi, a potom je odvojite od pek papira.

Pavlaku ulupajte u šlag i nanesite na koru, a odozgo stavite iseckane jagode.

Dobro ohladite i uživajte.

Prijatno!

Video: Saigrači poklonili tortu Lazaru Markoviću za 27. rođendan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ona ne ćuti: Emilija Stanojević je trpela strašno nasilje od muža, sve dok ga ćerka nije prijavila

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti