Klasik među slatkišima, omiljen svim generacijama: Recept za Pavlovu tortu sa svežim jagodama

 
 
  • 0
Pavlova torta Foto: Shutterstock

Veoma bogata ukusom, Pavlova torta je poslastica za koju je teško poverovati da sadrži minimalno sastojaka. Nastala u čast ruske balerine Ane Pavlove, ovo hrskavo savršenstvo obogaćeno je svežim voćem, a može se jesti i sa onim iz kompota, te je aktuelna tokom cele godine.

Ipak, omiljena verzija svim ljubiteljima ovog slatkiša je sa svežim jagodama, čija je sezona u punom jeku.

Recept je jednostavan, ali se treba pridržavati osnovnih smernica i rezultat sigurno neće izostati.

Sastojci:

  • 5 belanaca
  • 220 gr šećera
  • 1/2 kašičice ekstrakta od vanile (opciono)
  • 1 kašika alkoholnog sirćeta

i još:

  • 600 ml slatke pavlake
  • 400 gr jagoda
  • 1 kašika šećera u prahu

Priprema:

Pripremite veliki pleh i obložite ga papirom za pečenje. Rernu uključite i zagrejte na 130 stepeni.

Belanca čvrsto umutite sa šećerom, dok smesa ne postane glatka i sjajna. Potom dodajte vanilin ekstrakt i sirće i sve dobro sjedinite.

Od smese napravite jedan, visoki krug na plehu, prečnika oko 20-25 cm, i stavite u rernu da se suši 40 minuta na 130 stepeni, potom temperaturu smanjite na 90 stepeni i sušite koru još 40 minuta.

Kada je kora osušena, izvadite je i ostavite da se ohladi, a potom je odvojite od pek papira.

Pavlaku ulupajte u šlag i nanesite na koru, a odozgo stavite iseckane jagode.

Dobro ohladite i uživajte.

Prijatno!

Video: Saigrači poklonili tortu Lazaru Markoviću za 27. rođendan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti