• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za piletinu sa šampinjonima u ukusnom sosu: Idealan ručak za iznenadne goste

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kada nemate mnogo vremena da se posvetite kuvanju, ovaj obrok je savršeno rešenje

  • 0
recept piletina sa šampinjonima, hrana Foto: Shutterstock

Uvek popularno pileće belo meso kombinovano sa šampinjonima i neutralnom pavlakom, savršen je ručak za čiju pripremu nije potrebno mnogo vremena. Ujedno, ovaj recept je i spasonosno rešenje kad banu iznenadni gosti. 

Sastojci :

  • 600 gr pilećeg belog mesa bez kostiju
  • 200 gr svežih šampinjona
  • 100 ml ulja
  • 200 ml pavlake za kuvanje 
  • 1 kašika biljnog začina
  • malo soli i bibera
  • 2 kašike parmezana
  • malo peršunovog lista
  • po želji malo ruzmarina
  • 1/2 kašike brašna
  • 100 ml vode

Priprema:

Belo meso isecite na kockice, pa ga pospite biljnim začinom. Zagrejte ulje u dubljem tiganju, pa stavite belo meso i propržite ga sa svih strana između 10 i 15 minuta.

Za to vreme iseckajte šampinjone na listiće. Kada je piletina gotova izvadite je iz tiganja, pa na ulju koje je preostalo u tiganju propržite i šampinjone koje ste prethodno malo posolili.

Kada su i šampinjoni gotovi, za pet minuta dodajte meso, pa sipajte pavlaku za kuvanje i vodu.

Zatim dodajte malo bibera i peršunovog lista. Smanjite vatru na srednje.

Kada provri, razmutite brašno u malo vode i dodajte u sos. Promešajte i ugasite šporet. Ostavite još malo na vrućoj ringli da krčka, pa na kraju dodajte pamezan i opet promešajte.

Po vrhu, ukoliko želite intenzivniji ukus, pospite malo seckanog svežeg ruzmarina.

Dok se sve to kuva sa strane obarite testeninu ili pirinač, pa poslužite kao dodatak uz ovo ukusno jelo.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti