Recept za malo drugačije palačinke: Slane, zapečene u rerni, oduševiće vas ukusom
Palačinke su jelo kome retko ko može da odoli, bilo da su poslužene slatke sa džemom, kremom ili orasima, bilo da su servirane slane sa pečenicom i šunkom.
Samo punjene raznim nadevima ili pohovane uvek su rado viđene na svakoj trpezi.
Sastojci za testo:
- 2 jaja
- 200 gr brašna
- 4 kašičice ulja
- 300 ml mleka
- 200 ml mineralne vode
Sastojci za nadev:
- 1 jaje
- 1 čaša kisele pavlake
- 20 listova šunke
- 100 ml neutralne pavlake za kuvanje
- 200 grama kačkavalja
Priprema:
Napravite testo za palačinke tako što ćete u brašno dodati jaja, ulje, mleko i mineralnu vodu. Sve zajedno dobro umutite, da testo bude srednje gustine. Ostavite ga pola sata da odstoji u frižideru, a onda ispecite palačinke.
Svaku palačinku premažite kiselom pavlakom, na nju staviti po dva lista šunke i malo rendanog kačkavalja. Urolajte palačinke, pa ih presecite na polovinu i uspravno ih stavljajte u nauljenu tepsiju ili vatrostalnu činiju u kojoj ćete ih peći.
Jedno jaje umutite sa ostatkom kisele pavlake, 100 ml neutralne pavlake i soli po želji. Ovim prelijte palačinke u posudi za pečenje i ubacite ih u rernu zagrejanu na 180 stepeni. Pecite ih 15 minuta, pa onda izvadite i narendajte preostali kačkavalj, pa zapecite još 5 minuta.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Evo šta treba da radite da biste spremili najsavršeniju picu kod kuće
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.