Raj za sva čula stiže sa Kosmaja: Dva ukusna a brza jela kao najbolje rešenje za letnje dane
Katy The Cook otišla je na Kosmaj ne bi li otkrila neke nove recepte i ukuse. Tamo ju je dočekao Boris Kolaković, čovek koji za sebe kaže da je kulinarski amater, ali da voli da uči od najboljih. U magičnom krajoliku predivne planine nedaleko od Beograda, upoznali smo se sa savršenim delikatesima Kosmajske radionice.
Boris je Keti izazvao na dvoboj u kuhinji, koji je ona odmah prihvatila. Zadaci nisu bili teški, ona je spremala Kosmajsku salatu, a Boris Gulaš na naš način. Ipak, tajna ovih jela krije se u suvomesnatim proizvodima Kosmajske delikatesne radionice.
Kosmajska buđola, suvi vrat, suva pršuta, panceta, suvi goveđi ramstek, kulen, Kosmajska kobasica, seoski kulen i sremska kobasica pripremljeni su po tradicionalnim recepturama koje čuvaju autentične ukuse, od pažljivo biranog mesa vrhunskog kvaliteta, bez veštačkih boja, aroma, pojačivača ukusa, soje i bilo kakvih zamena za meso, a od dodataka sadrže samo so i biljne začine. Proizvodi ne sadrže ni gluten, što je veoma važno za osobe koje nisu tolerantne na ovaj protein. Reč je o pravim delikatesima napravljenim domaćinski, onako kako se oduvek radilo na ovim našim prostorima, za svoju dušu, za porodicu. Ono što ih čini posebnim je i sam proces proizvodnje - bez skraćivanja ili ubrzavanja ijednog prirodnog procesa sazrevanja, naravno uz rigorozne kontrole i poštovanje etičkih principa. Nekada je to i do 120 dana, a verni potrošači znaju da je upravo to jedan od razloga zbog kojeg uvek mogu da računaju na pun ukus i vrhunski kvalitet, po čemu su ovi proizvodi i prepoznatljivi.
Posvećenost i ljubav uložena u ove proizvode oseća se pri svakom zalogaju, a koliko se lako i brzo spremaju gulaš i salata, pogledajte u videu na početku teksta.
(Telegraf/PR)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Lina
Kosmajska je super, ja je po preporuci jedem vec dve godine za dorucak.Kobasica i budjolu top.
Podelite komentar