• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za domaće pecivo punjeno šunkom i kačkavaljem: Mekano kao pamuk i savršeno ukusno

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mirisno pecivo koje će vas očarati ukusom

  • 0
foto Pixabay foto Pixabay

Pecivo sa šunkom i kačkavaljem mnogima je omiljeno zbog brzog načina pripreme i neodoljivog ukusa. Recept je veoma jednostavan, a oduševiće se i najmlađi.

Ovom domaćem pecivu retko ko može da odoli, jer je ukusno i veoma ekonomično.

Sastojci za testo:

  • 350 gr brašna
  • 150 ml mleka
  • 50 ml ulja
  • 1 kašika šećera
  • pola kašike soli
  • 1 jaje
  • 20 gr svežeg kvasca

Za nadev:

  • 200 gr pečenice
  • 200 gr kačkavalja
  • dva žumanca
  • susam za posipanje

Priprema:

U mlako mleko dodaje kvasac i šećer. Promešajte i ostavite da se kvasac aktivira. Zatim sve sastojke za testo dodajte u brašno i zamesite glatko testo. Prekrite krpom i ostavite 30 minuta da testo naraste.

Pečenicu sitno iseckajte, a kačkavalj izrendajte. Ukoliko želite možete ih zajedno umešati sa omiljenim namazom - pavlakom , kajmakom, ajvarom...

Posle toga, testo podelite na 15 delova. Svaki od njih prstima istanjte i napunite filom, pa od testa formirajte loptice. Ređajte ih u pleh obložen pek papirom. Svaku lopticu posebno premažite žumancetom i pospite susamom.

Pecite na 230 stepeni od 20 minuta.

Služite tople uz čašu hladnog jogurta.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti