Da li ste probali punjene opanak paprike? Recept za lako letnje jelo koje će vas oduševiti ukusom

   ≫ 
  • 0

Letnje vreme zahteva lakšu hranu, ali i brže spremanje obroka, pa je recept za punjene "opanak" paprike jedan od onih za kojim bi mogla da posegne svaka domaćica.

Paprika je odlična u kombinaciji i sa mesom i sa sirom, a kada je punite sa obe namirnice dobićete pravu čaroliju ukusa. 

Ovo jednostavno jelo odličan je izbor ukoliko želite zasitan, a lagan ručak.

Sastojci:

  • 6 crvenih paprika 
  • malo ulja 
  • so
  • 2 jaja
  • 100 gr mlevenog mesa 
  • 100 gr belog sira
  • 100 gr kačkavalja
  • biber, peršun
  • 2 paradajza

Priprema:

Operite paprike, očistite ih od semenki i presecite na pola po dužini. U posudi pomešajte malo ulja i soli i pomoću četkice namažite spoljašnju strana "opanaka".

Poređajte paprike u suvu posudu za pečenje.

Za nadev umutite jaja, dodajte so, biber i peršun, pa promešajte. Kratko propržite mleveno meso, pa ga dodajte jajima sa začinima. Iseckajte polovinu kačkavalja na komadiće i izmrvite beli sir. Dodajte kačkavalj i sir smesi sa jajima i mesom.

Dobro izmešajte nadev i pažljivo napunite "opanke".

Zagrejte rernu na 180 stepeni i pecite "opanke" 15 minuta. Isecite paradajz na tanke kriške i izrendajte ostatak kačkavalja.

Izvadite paprike iz rerne i u svaku stavite po krišku paradajza, pa pospite rendani kačkavalj preko i vratite u rernu. Pecite još pet minuta.

Tople "opanke" poslužite uz sezonsku salatu.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti