Ukus koji vas neće ostaviti ravnodušnim: Recept za zapečenu testeninu sa piletinom i kačkavaljem

   ≫ 
  • 0
Kremasta piletina sa sirom Foto:PrintScreen/Youtube/JECA SVAŠTARICA

Ljubitelji italijanske kuhinje, posebno će se obradovati ovom receptu, jer je ovo jelo za ukusnu, kremastu i zasitnu pastu sa piletinom. 

Pored toga što se brzo sprema, jelo je izdašno, a sastojci su svakodnevni. Piletina je uvek odličan izbor, posebno kada su paste u pitanju.

Uz dodatak finog sosa i začina, ova pasta može da vam postane omiljena.

Sastojci:

  • 600 gr pilećeg belog mesa
  • 500 ml soka od paradajza
  • 200 gr kačkavalja
  • 500 gr testenine
  • 1 dl vode
  • 4 kašike ulja
  • 1 kašičica bibera
  • 1 kašičica karija
  • 1 kašičica origana
  • 1 kašičica tucane paprike
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 200 ml neutralne pavlake

Priprema: 

U šerpu sipajte oko 1 l vode, dodajte malo soli i stavite testeninu da se kuva.

Piletinu iseckajte na kockice i usolite. Tiganj zagrejte na tihoj vatri, sipajte ulje i dodajte piletinu da se prži. Dok se piletina prži, dodajte sve navedene začine, pa promešajte. Crni i beli luk iseckajte na sitno i dodajte ih u piletinu.

Kada je piletina gotova, sipajte vodu i sok od paradajza, pa poklopite i ostavite na tihoj vatri oko 5 minuta da se krčka. Dodajte rendani kačkavalj i sve fino promešajte.

Pleh premažite uljem i u njega stavite skuvanu testeninu, pa preko nje sipajte piletinu u paradajz sosu.

Testeninu prelijte sa neutralnom pavlakom.

Jelo odzgo pospite rendanim kačkavaljem i stavite u rernu na 230 stepeni oko 20 minuta.

Testeninu isecite na kocke i poslužite.

Prijatno!

Video: Probajte spljoštene hrskave krompiriće iz rerne i zaljubite se!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Domaćica Gordana otkriva kako izgleda savršena trpeza za Svetog Nikolu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti