Ukus koji vas neće ostaviti ravnodušnim: Recept za zapečenu testeninu sa piletinom i kačkavaljem
Ljubitelji italijanske kuhinje, posebno će se obradovati ovom receptu, jer je ovo jelo za ukusnu, kremastu i zasitnu pastu sa piletinom.
Pored toga što se brzo sprema, jelo je izdašno, a sastojci su svakodnevni. Piletina je uvek odličan izbor, posebno kada su paste u pitanju.
Uz dodatak finog sosa i začina, ova pasta može da vam postane omiljena.
Sastojci:
- 600 gr pilećeg belog mesa
- 500 ml soka od paradajza
- 200 gr kačkavalja
- 500 gr testenine
- 1 dl vode
- 4 kašike ulja
- 1 kašičica bibera
- 1 kašičica karija
- 1 kašičica origana
- 1 kašičica tucane paprike
- 1 glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 200 ml neutralne pavlake
Priprema:
U šerpu sipajte oko 1 l vode, dodajte malo soli i stavite testeninu da se kuva.
Piletinu iseckajte na kockice i usolite. Tiganj zagrejte na tihoj vatri, sipajte ulje i dodajte piletinu da se prži. Dok se piletina prži, dodajte sve navedene začine, pa promešajte. Crni i beli luk iseckajte na sitno i dodajte ih u piletinu.
Kada je piletina gotova, sipajte vodu i sok od paradajza, pa poklopite i ostavite na tihoj vatri oko 5 minuta da se krčka. Dodajte rendani kačkavalj i sve fino promešajte.
Pleh premažite uljem i u njega stavite skuvanu testeninu, pa preko nje sipajte piletinu u paradajz sosu.
Testeninu prelijte sa neutralnom pavlakom.
Jelo odzgo pospite rendanim kačkavaljem i stavite u rernu na 230 stepeni oko 20 minuta.
Testeninu isecite na kocke i poslužite.
Prijatno!
Video: Probajte spljoštene hrskave krompiriće iz rerne i zaljubite se!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Domaćica Gordana otkriva kako izgleda savršena trpeza za Svetog Nikolu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.