Detoks čorba koja savršeno čisti organizam: Lako se pravi, a idealna je za oporavak čitavog tela
Vodeća australijska dijetetičarka podelila je brz i lak recept čorbe za detoksikaciju, koji je odličan za izbacivanje štetnih materija iz organizma, naročito posle konzumiranja alkohola i teške hrane.
Dijetetičarka Suzi Burel iz Sidneja objašnjava je da joj se sviđa ova čorba bazirana na povrću u koju se posebno dodaje parmezan i brokoli.
- Uvek mi pomogne da se osetim dobro posle konzumiranja teške hrane ili alkoholnih pića - kaže Suzi.
Da biste napravili između šest i osam porcija supe, Suzi kaže da je potrebno raznovrsno povrće, uključujući praziluk, luk, seckani paradajz, šargarepu, bundevu, celer i brokoli.
Takođe je poželjno da na vrh stavite malo maslinovog ulja i parmezana.
Sastojci:
- kašika maslinovog ulja
- 1 praziluk (sitno iseckan)
- 1 luk (iseckan na kockice)
- 600 ml vode
- 400 ml bujona
- 420 gr seckanog paradajza
- 1 šargarepa (isečena na kockice)
- 500 gr bundeve ili tikvice (isečene na kockice)
- polovina celera srednje veličine (isečenog na kockice)
- brokoli srednje veličine
- parmezan (količina po želji)
Priprema:
Zagrejte maslinovo ulje sa lukom u velikoj šerpi. Dodajte praziluk i dinstajte na laganoj vatri dok ne omekša, a zatim dodajte vodu, bujon, paradajz, šargarepu, celer i bundevu, odnosno tikvice. Kad čorba proključa, smanjite vatru i kuvajte još 10 minuta.
Brokoli skuvajte na pari, pa ga iseckajte, dodajte u čorbu i po želji je pospite parmezanom.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Stevo
Ta Suzi nema ni fejsbuka, a kao poznata je.
Podelite komentar
Kole 333333
Pa ko ce mamuran da sve to secka? Lakse mi da prespavam ceo dan i da se nalivam vodom.
Podelite komentar