Zapečena jaja iz rerne: Recept za brz, a ukusan i zasitan doručak

   ≫ 
  • 0
Jaja na oko pržena Foto: Shutterstock

Pržena ili kuvana, na oko ili kajgana, jaja su čest, zdrav i zasitan izbor za početak novog dana.

Međutim, nekada poželimo da osvežimo jelovnik i da ih spremimo po malo drugačijem receptu.

Jaja zapečena u rerni sa kačkavaljem i paradajzom pravi su izbor kao novitet na vašoj trpezi.

Sastojci: 

  • 3 jaja
  • 2 paradajza
  • 100 gr kačkavalja 
  • so
  • mleveni biber
  • maslinovo ulje
  • malo bosiljka 

Priprema:

Podmazati uljem vatrostalnu posudu u kojoj ćete peći jelo. Razbijte jaja u posudu, ali ih ne mutite. Paradajz isecite na manje i tanje kriške i pospite ga sa malo bosiljka.

Na malo zagrejanog ulja propržite blago paradajz, da ispari suvišna tečnost, pa ga staviti u vatrostalnu posudu preko jaja.

Preko paradajza stavite na kockice iseckan kačkavalj.

Rernu zagrejte na 200 stepeni.

Posolite, pobiberite po ukusu i zapecite oko 20 minuta u zagrejanoj rerni.

Poslužiti toplo.

Prijatno!

Video: Alternetiva za meso: Evo kako napraviti vegansku piletinu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti