• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pohovano meso koje se priprema u jednoj posudi: Recept za ukusne pileće uštipke gotove za tili čas

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kada vam se jede pohovano meso, a potreban vam je brz recept, pileći uštipci su savršen izbor

  • 0
Pohovano meso Foto: Printscreen/Youtube/Serpica Recepti

Pohovano meso nije najzdraviji obrok na svetu, ali je zasigurno jedan od omiljenih. Ipak, priprema pohovanih šnicli podrazumeva malo više vremena, ali i nereda.

Zato kada vam se jede pohovano meso, a potreban vam je brz recept, za koji nećete isprljati gomilu sudova, pileći uštipci su savršen izbor.

Ovaj recept podrazumeva prljanje samo jedne posude, a način pripreme je izuzetno brz.

Sastojci: 

  • 500 gr belog pilećeg mesa
  • 2 jaja
  • 1 kašika senfa
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu
  • biber po ukusu
  • 2 kašike kukuruznog brašna
  • 2 kašike belog pšeničnog brašna
  • ulje za prženje

Priprema: 

Pileće mesto isecite na sitne kockice, stavite u činiju, pa dodajte redom sastojke, jaja, senf, začine i brašno. Sve sjedinite u homogenu smesu. Ovu smesu ostavite i da stoji u frižideru minimum jedan sat, a može i preko noći. U tom slučaju, činiju dobro pokrijte folijom.

Zagrejte ulje i kašikom spuštajte smesu, pržite oko 4 minuta sa jedne i isto toliko sa druge strane.

Tople uštipke služite uz neki sos na bazi majoneza ili pavlake i sezonsku salatu.

Prijatno!

Video: Ako sad počnete da spremate nedeljni ručak biće gotov za 20 minuta: Brzi recept sa Tik Toka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti