Pohovano meso koje se priprema u jednoj posudi: Recept za ukusne pileće uštipke gotove za tili čas
![Pohovano meso Pohovano meso](https://xdn.tf.rs/2021/07/13/pohovano-meso-460x0.jpg)
Pohovano meso nije najzdraviji obrok na svetu, ali je zasigurno jedan od omiljenih. Ipak, priprema pohovanih šnicli podrazumeva malo više vremena, ali i nereda.
Zato kada vam se jede pohovano meso, a potreban vam je brz recept, za koji nećete isprljati gomilu sudova, pileći uštipci su savršen izbor.
Ovaj recept podrazumeva prljanje samo jedne posude, a način pripreme je izuzetno brz.
Sastojci:
- 500 gr belog pilećeg mesa
- 2 jaja
- 1 kašika senfa
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- biber po ukusu
- 2 kašike kukuruznog brašna
- 2 kašike belog pšeničnog brašna
- ulje za prženje
Priprema:
Pileće mesto isecite na sitne kockice, stavite u činiju, pa dodajte redom sastojke, jaja, senf, začine i brašno. Sve sjedinite u homogenu smesu. Ovu smesu ostavite i da stoji u frižideru minimum jedan sat, a može i preko noći. U tom slučaju, činiju dobro pokrijte folijom.
Zagrejte ulje i kašikom spuštajte smesu, pržite oko 4 minuta sa jedne i isto toliko sa druge strane.
Tople uštipke služite uz neki sos na bazi majoneza ili pavlake i sezonsku salatu.
Prijatno!
Video: Ako sad počnete da spremate nedeljni ručak biće gotov za 20 minuta: Brzi recept sa Tik Toka
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Hiljadu lepih čajnika
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.