Pohovano meso koje se priprema u jednoj posudi: Recept za ukusne pileće uštipke gotove za tili čas

Pohovano meso nije najzdraviji obrok na svetu, ali je zasigurno jedan od omiljenih. Ipak, priprema pohovanih šnicli podrazumeva malo više vremena, ali i nereda.
Zato kada vam se jede pohovano meso, a potreban vam je brz recept, za koji nećete isprljati gomilu sudova, pileći uštipci su savršen izbor.
Ovaj recept podrazumeva prljanje samo jedne posude, a način pripreme je izuzetno brz.
Sastojci:
- 500 gr belog pilećeg mesa
- 2 jaja
- 1 kašika senfa
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- biber po ukusu
- 2 kašike kukuruznog brašna
- 2 kašike belog pšeničnog brašna
- ulje za prženje
Priprema:
Pileće mesto isecite na sitne kockice, stavite u činiju, pa dodajte redom sastojke, jaja, senf, začine i brašno. Sve sjedinite u homogenu smesu. Ovu smesu ostavite i da stoji u frižideru minimum jedan sat, a može i preko noći. U tom slučaju, činiju dobro pokrijte folijom.
Zagrejte ulje i kašikom spuštajte smesu, pržite oko 4 minuta sa jedne i isto toliko sa druge strane.
Tople uštipke služite uz neki sos na bazi majoneza ili pavlake i sezonsku salatu.
Prijatno!
Video: Ako sad počnete da spremate nedeljni ručak biće gotov za 20 minuta: Brzi recept sa Tik Toka
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Zašto je cena sirove kafe dostigla rekord svih vremena?
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.