Ozbiljna konkurencija sarmi: Recept za punjene tikvice kakve još niste probali

 
  • 4
punjene tikvice, tikvice Foto: Youtube/ PrintScreen/ Moja Kuhinja Tanja

Leto je vreme povrća, a tikvice su ukusne u raznim varijacijama punjenja. Recepti za ovo povrće su uvek dobro došli, za svakodnevni meni, jer je lagano, a ukusno. 

Ovako punjene mesom i zapečene u rerni, punjene tikvice po dobrom ukusu konkurišu najboljim tradicionalnim jelima kakva su sarma i punjena paprika. 

Sastojci:

  • 1 kg tikvica
  • 1/2 kg mešanog mlevenog mesa (junetina i svinjetina)
  • ulje
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 100 ml kuvanog paradajz soka
  • 100 gr pirinča
  • 1 svež paradajz 
  • biber
  • so
  • 2 jaja
  • peršunov list

Priprema:

Ispržite na zagrejanom ulju glavicu luka i izrendanu šargarepu, pa kad se proprži dodajte mleveno meso začin, so, biber, peršunov list i dva jaja.

Pirinač operite u nekoliko voda pa i njega dodajte. Tikvice očistiti ako su dugačke i isecite ih na željenu dužinu pa ih izdubit i puniti pripremljenim filom.

Paradajz isecite na kolutove i njime zatvorite tikvice.

Poređajte ih u vatrostalnu posudu i nalijte kuvanim paradajzom i jednom šoljom vode tako da tikvice ogreznu u tečnosti.

Preko posude stavite aluminijumsku foliju, pa je ubacite u zagrejanu rernu. Pecite tikvice 50 minuta na 180 stepeni, a onda izvadite, skinite foliju pa vratite u rernu i zapecite ih još 15 minuta.

Poslužite tople uz sezonsku salatu!

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Sarma ❤

    15. jul 2021. | 18:30

    nema konkurenciju, jer je kraljica 😋👑

    Podelite komentar

  • RoBot

    15. jul 2021. | 16:07

    Punjene paprike jedem samo iz tikvica 😀

    Podelite komentar

  • FANTOM

    15. jul 2021. | 17:20

    Sa kakvom salatom ako se zatvaraju sa paradajzom a krastavac ne ide a luk imate u paprici? Punjene tikvice se jedu sa kiselim mlekom isto kao sarmice u raštici ili vinovom lišću.

    Podelite komentar