Recept za hrskavi, pohovani patlidžan koji se topi u ustima: Idealan kao prilog, ali i glavno jelo

 
 
 ≫ 
  • 2
Pohovani patlidžan Foto: Shutterstock

Plavi patlidžan je vrlo interesantno i delikatno povrće, čija upotreba u kuhinji može da bude bezgranična. Ljudi vole da ga spremaju na milion različith načina: punjeni, zapečen u rerni, prženi ili pohovani.

Patlidžan ima blag i neutralan ukus i odlična je zamena za meso, pa se često koristi u pitama, musakama, veganskim lazanjama.

Pohovani patlidžan je veoma izdašno i jelo bogato ukusom, pa osim što je odličan prilog može biti i kompletan obrok.

Sastojci:

  • 1 kg patlidžana
  • 4 jaja
  • 250 gr brašna
  • 1 kašičica soli
  • 500 ml ulja
  • bosiljak za dekoraciju
  • 50 gr kačkavalja za dekoraciju
  • 1 kašika paradajz sosa za dekoraciju
  • so, biber po ukusu

Priprema: 

Patlidžan isecite na kolutove 1 centimetar debljine, posolite svaki krug i ostavite da odstoji i pusti vodu. Isperite patlidžan, kako biste uklonili eventualnu gorčinu, a zatim ga prosušite ubrusom.

Umitite jaja i so, a drugu posudu sipajte brašno.

U tiganj sipajte ulje i pustite ga da se zagreje na tihoj vatri.

Kolutove patlidžana prvo uvaljajte u brašno, pa umočite u jaja, a onda ih stavite u tiganj da se prže dok ne porumene.

Pohovani patlidžan stavite na veliki tanjir, pa ga dekorišite sa paradajz sosom i pospite bosiljak i kačkavalj.

Jelo poslužite toplo uz sos na bazi pavlake i sezonsku salatu.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Tina

    17. jul 2021. | 13:19

    Brašno gori, nije dobar recept. Treba umešati brašno i jaja gušće nego za palačinke i umakati patlidžan.

    Podelite komentar