Recept za hrskavi, pohovani patlidžan koji se topi u ustima: Idealan kao prilog, ali i glavno jelo

Plavi patlidžan je vrlo interesantno i delikatno povrće, čija upotreba u kuhinji može da bude bezgranična. Ljudi vole da ga spremaju na milion različith načina: punjeni, zapečen u rerni, prženi ili pohovani.
Patlidžan ima blag i neutralan ukus i odlična je zamena za meso, pa se često koristi u pitama, musakama, veganskim lazanjama.
Pohovani patlidžan je veoma izdašno i jelo bogato ukusom, pa osim što je odličan prilog može biti i kompletan obrok.
Sastojci:
- 1 kg patlidžana
- 4 jaja
- 250 gr brašna
- 1 kašičica soli
- 500 ml ulja
- bosiljak za dekoraciju
- 50 gr kačkavalja za dekoraciju
- 1 kašika paradajz sosa za dekoraciju
- so, biber po ukusu
Priprema:
Patlidžan isecite na kolutove 1 centimetar debljine, posolite svaki krug i ostavite da odstoji i pusti vodu. Isperite patlidžan, kako biste uklonili eventualnu gorčinu, a zatim ga prosušite ubrusom.
Umitite jaja i so, a drugu posudu sipajte brašno.
U tiganj sipajte ulje i pustite ga da se zagreje na tihoj vatri.
Kolutove patlidžana prvo uvaljajte u brašno, pa umočite u jaja, a onda ih stavite u tiganj da se prže dok ne porumene.
Pohovani patlidžan stavite na veliki tanjir, pa ga dekorišite sa paradajz sosom i pospite bosiljak i kačkavalj.
Jelo poslužite toplo uz sos na bazi pavlake i sezonsku salatu.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: "Lidl" ove sezone otkupio oko 5.000 tona lubenice iz Srbije
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Tina
Brašno gori, nije dobar recept. Treba umešati brašno i jaja gušće nego za palačinke i umakati patlidžan.
Podelite komentar