Recept za hrskavi, pohovani patlidžan koji se topi u ustima: Idealan kao prilog, ali i glavno jelo
Plavi patlidžan je vrlo interesantno i delikatno povrće, čija upotreba u kuhinji može da bude bezgranična. Ljudi vole da ga spremaju na milion različith načina: punjeni, zapečen u rerni, prženi ili pohovani.
Patlidžan ima blag i neutralan ukus i odlična je zamena za meso, pa se često koristi u pitama, musakama, veganskim lazanjama.
Pohovani patlidžan je veoma izdašno i jelo bogato ukusom, pa osim što je odličan prilog može biti i kompletan obrok.
Sastojci:
- 1 kg patlidžana
- 4 jaja
- 250 gr brašna
- 1 kašičica soli
- 500 ml ulja
- bosiljak za dekoraciju
- 50 gr kačkavalja za dekoraciju
- 1 kašika paradajz sosa za dekoraciju
- so, biber po ukusu
Priprema:
Patlidžan isecite na kolutove 1 centimetar debljine, posolite svaki krug i ostavite da odstoji i pusti vodu. Isperite patlidžan, kako biste uklonili eventualnu gorčinu, a zatim ga prosušite ubrusom.
Umitite jaja i so, a drugu posudu sipajte brašno.
U tiganj sipajte ulje i pustite ga da se zagreje na tihoj vatri.
Kolutove patlidžana prvo uvaljajte u brašno, pa umočite u jaja, a onda ih stavite u tiganj da se prže dok ne porumene.
Pohovani patlidžan stavite na veliki tanjir, pa ga dekorišite sa paradajz sosom i pospite bosiljak i kačkavalj.
Jelo poslužite toplo uz sos na bazi pavlake i sezonsku salatu.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Tina
Brašno gori, nije dobar recept. Treba umešati brašno i jaja gušće nego za palačinke i umakati patlidžan.
Podelite komentar