
Skoro svaka domaćica, pa i ona manje vešta u kuhinji, ima svoj recept za palačinke. Ovo je brza poslastica, odličan izbor za doručak, večeru, pa čak i ručak ukoliko se prave kao slane. Palačinke su sigurno jedan od omiljenih slatkiša u Srbiji, ali i širom sveta.
Koliko se brzo prave toliko brzo i nestaju, međutim ponekad se ipak desi da ostane po koji komad koji biste voleli da pojedete kasnije ili, recimo, ponesete na posao. I tu se javlja glavni "problem" - kada se palačinke ohlade postaju žilave i bezukusne.
Zato vam donosimo nekoliko trikova pomoću kojih će biti vazdušaste, mekane i ukusne, jednako kao kada se ih tek ispekli. Glavna tajna je u sodi bikarboni - samo mala količina će doprineti da i dan posle uživate u omiljenoj poslastici.
Još jedan trik pomoću kog će palačinke i sutradan biti meke i sveže odnosi se na posudu u kojoj ćete ih čuvati.
Sastojci:
- 1 jaje
- 200 ml mleka
- 250 ml vode
- 200 gr brašna
- prstohvat soli
- 1/4 kašičice sode bikarbone
- 2 kašike ulja
- ulje za premazivanje tiganja
Priprema:
Sve tečne sastojke sjedinite, pa dodajte brašno, so i sodu bikarbonu. Smesu dobro umutite tako da nema grudvica. Dodajte na kraju ulje, pa ponovo sve izmešajte.
Tiganj za palačinke zagrejte na maksimalnoj temepraturi, a onda je smanjite malo (7 od 9 podeoka). Pecite palačinke, ređajte ih jednu na drugu, a sud na kome su gotove palačinke poklopite. Tako će duže ostati tople, a sutradan će biti jednako mekane i ukusne.
Palačinke filujte slatkim ili slanim nadevom po želji.
Prijatno!
Video: Snajka i svekrva se vole kao oči u glavi: Ceca i Bogdana pekle palačinke
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Zašto je cena sirove kafe dostigla rekord svih vremena?
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Coca
Moje palacinke ,koliko god da napravim ,nikada ne docekaju 'sutradan' 😊
Podelite komentar
umesto
vode ide kisela voda
Podelite komentar
Boki
Bice mekane i ako se samo poklope ili uviju u foliju
Podelite komentar