Zapečeni kačkavalj iz rerne, lepši od pohovanog: Recept za specijalitet koji se topi u ustima

Jedno od jela koje rado pravimo jeste pohovani kačkavalj, jer je recept jednostavan, a ukusan ručak gotov je za tren oka. Međutim, kačkavalj iz rerne po svemu prevazilazi onaj pohovani.
Lakše se sprema, ukusniji je i sočniji, a i posle pripreme ovog jela manje je sudova za pranje.
Ako ga još niste probali, pravi je trenutak da spremite ručak po ovom jednostavnom receptu.
Sastojci:
- 4 jaja
- 2 dl mleka
- 4 kašike brašna
- 1/4 kašičice mlevenog bibera
- 200 gr pavlake
- 300 gr rendanog kačkavalja
- 100 gr sitnog sira
- 50 gr maslaca
Priprema:
Mikserom umutite jaja, dodajte mleko i brašno i umutite sve zajedno, pa sipajte biber. U to dodajte pavlaku, rendani kačkavalj i sitni sir, pa dobro izmešajte sve zajedno da se smesa lepo sjedini.
Rastopite 50 grama maslaca i sipajte u vatrostalnu posudu, a zatim sipajte smesu od sira. Zagrejte rernu na 180 stepeni i pecite jelo 30 minuta.
Servirajte ga uz sezonsku salatu.
Prijatno!
Video: Uznemirujući video za sve one koji su na dijeti ili su prosto gladni
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Najtačniji horoskop za april Aleksandre Bjeljac
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.