Zapečeni kačkavalj iz rerne, lepši od pohovanog: Recept za specijalitet koji se topi u ustima

   ≫ 
  • 0
Zapečeni kačkavalj Foto: Shutterstock

Jedno od jela koje rado pravimo jeste pohovani kačkavalj, jer je recept jednostavan, a ukusan ručak gotov je za tren oka. Međutim, kačkavalj iz rerne po svemu prevazilazi onaj pohovani. 

Lakše se sprema, ukusniji je i sočniji, a i posle pripreme ovog jela manje je sudova za pranje.

Ako ga još niste probali, pravi je trenutak da spremite ručak po ovom jednostavnom receptu.

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 2 dl mleka
  • 4 kašike brašna
  • 1/4 kašičice mlevenog bibera
  • 200 gr pavlake
  • 300 gr rendanog kačkavalja 
  • 100 gr sitnog sira
  • 50 gr maslaca

Priprema:

Mikserom umutite jaja, dodajte mleko i brašno i umutite sve zajedno, pa sipajte biber. U to dodajte pavlaku, rendani kačkavalj i sitni sir, pa dobro izmešajte sve zajedno da se smesa lepo sjedini.

Rastopite 50 grama maslaca i sipajte u vatrostalnu posudu, a zatim sipajte smesu od sira. Zagrejte rernu na 180 stepeni i  pecite jelo 30 minuta.

Servirajte ga uz sezonsku salatu.

Prijatno!

Video: Uznemirujući video za sve one koji su na dijeti ili su prosto gladni

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ona ne ćuti: Emilija Stanojević je trpela strašno nasilje od muža, sve dok ga ćerka nije prijavila

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti