
Leto većina ljudi obožava, što zbog lepog vremena, što zbog pregršt svežih i mirisnih plodova voća i povrća. Pijace i marketi obiluju letnjim plodovima, pa je ovo idealna prilika da se iskoriste maksimalno. Kako je većini Srba omiljena destinacija za putovanje, a posebno letovanje, Grčka ne čudi da svi pokušavaju da rekreiraju jela upravo te zemlje.
Jedno od njih je i punjeni paradajz, ukusno i zasitno jelo za koje nije potrebno mnogo sastojaka, preterane veštine i truda.
Sastojci:
- 12 komada paradajza
- 500 gr mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 100 gr maslaca
- 2 jaja
- 100 gr pirinča
- 2 kašike prezli
- 1/2 kašičice bibera
- 3 struka peršuna
- so po ukusu
- prstohvat cimeta
Priprema:
Paradajz operite, isecite poklopce i izdubite unutrašnjost. Deo koji ste izvadili iz paradajza izgnječite.
Na 50 gr zagrejanog maslaca propržite sitno iseckani luk i dodajte mleveno meso. Sve dinstajte dok tečnost ne ispari, pa onda dodajte obareni pirinač, sitno iseckani peršun, biber i so.
Posle 15 minuta dinstanja dodajte pasirani paradajz i ostavite na ringli još desetak minuta.
Jaja umutite sa cimetom i dodajte prohlađenoj smesi sa mlevenim mesom.
Gotovim nadevom napunite paradajz, stavite poklopce i poređajte u dublju posudu za pečenje. Prelijte ostatkom maslaca, pospite prezlama i pecite na 180 stepeni oko sat vremena.
Prijatno!
Video: Umesto u vodu, spustila je sirove špagete u sok od paradajza - Italijani plaču od muke
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Ha
Toliko im dobra kuhinja da kada dodju Grci u Nis iz kafane ne mozemo da ih izvucemo. Ne mogu da stignu da probaju sve djakonije. Optereceni ljudi hranom i jelom i svi debeli.
Podelite komentar