Recept za punjeni paradajz na grčki način: Miriše na taverne i budi sva čula
Leto većina ljudi obožava, što zbog lepog vremena, što zbog pregršt svežih i mirisnih plodova voća i povrća. Pijace i marketi obiluju letnjim plodovima, pa je ovo idealna prilika da se iskoriste maksimalno. Kako je većini Srba omiljena destinacija za putovanje, a posebno letovanje, Grčka ne čudi da svi pokušavaju da rekreiraju jela upravo te zemlje.
Jedno od njih je i punjeni paradajz, ukusno i zasitno jelo za koje nije potrebno mnogo sastojaka, preterane veštine i truda.
Sastojci:
- 12 komada paradajza
- 500 gr mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 100 gr maslaca
- 2 jaja
- 100 gr pirinča
- 2 kašike prezli
- 1/2 kašičice bibera
- 3 struka peršuna
- so po ukusu
- prstohvat cimeta
Priprema:
Paradajz operite, isecite poklopce i izdubite unutrašnjost. Deo koji ste izvadili iz paradajza izgnječite.
Na 50 gr zagrejanog maslaca propržite sitno iseckani luk i dodajte mleveno meso. Sve dinstajte dok tečnost ne ispari, pa onda dodajte obareni pirinač, sitno iseckani peršun, biber i so.
Posle 15 minuta dinstanja dodajte pasirani paradajz i ostavite na ringli još desetak minuta.
Jaja umutite sa cimetom i dodajte prohlađenoj smesi sa mlevenim mesom.
Gotovim nadevom napunite paradajz, stavite poklopce i poređajte u dublju posudu za pečenje. Prelijte ostatkom maslaca, pospite prezlama i pecite na 180 stepeni oko sat vremena.
Prijatno!
Video: Umesto u vodu, spustila je sirove špagete u sok od paradajza - Italijani plaču od muke
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Ha
Toliko im dobra kuhinja da kada dodju Grci u Nis iz kafane ne mozemo da ih izvucemo. Ne mogu da stignu da probaju sve djakonije. Optereceni ljudi hranom i jelom i svi debeli.
Podelite komentar