Recept za kraljevsku proju sa kačkavaljem: Ukusni zalogaji kojima neće moći da odole ni najmlađi

Mnogi će se složiti da je proja više od običnog jela. Ona miriše na detinjstvo i podseća na nedelji doručak sa porodicom. Proja je jedan od najjednostavnijih, a najukusnijih domaćih specijaliteta, a domaćice je vole jer u nju mogu da stave sir i omiljeno povrće, a ukus će u svakoj kombinaciji biti neodoljiv.
Proju mnogi ljudi koriste i kao zamenu za hleb, pa je uvek možete poslužiti uz ručak, a uz čašu jogurta može da bude kompletan obrok.
Sastojci:
- 3 jaja
- 200 gr kukuruznog brašna
- 200 ml jogurta
- 2 kašike ulja
- 1 čaša pavlake
- 100 ml kisele vode
- 100 gr kačkavalja
- 2 kašike kukuruznog griza
- jedna kesica praška za pecivo
Priprema:
U posudi umutite jaja, pa dodajte jogurt, kiselu vodu i ulje. Postepeno sipajte pavlaku i izrendan kačkavalj, a onda dodajte prašak za pecivo, kukuruzno brašno i kukuruzni griz, pa sve sjedinite. Pleh u kom ćete peći obložite pek papirom, pa sipajte smesu.
Pecite na 200 stepeni, 30 minuta.
Proju služite toplu.
Prijatno!
Video: Kako da vaš hleb izgleda kao milion dolara!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: ONA SLAVI Dan za ljubav, emocije i žene koje nas inspirišu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Kuvar
Sve mi se cini da ste zaboravili da dodate da treba i malo posoliti...
Podelite komentar