Isprobajte bugarski doručak koji se sprema za 3 minuta: Miš maš je preukusan i deca će ga obožavati

   ≫ 
  • 1
Miš Maš Foto: Telegraf.rs

Od svih jela koje smo probali na proputovanju kroz Bugarsku, najveći utisak ostavilo je njihovo nacionalno jelo, koje se zove miš maš. Preukusno je, sprema se za 3 minuta i svi ga vole. Može da se jede za doručak, ali i za večeru. A s obzirom na to koliko je ukusno, ne bismo se začudili ako ga spremite i za ručak.

Deca će obožavati miš maš, ali i gosti koji vam iznenada pokucaju na vrata. Ukoliko ste, pak na odmoru u Bugarskoj, miš maš će vam ponuditi u svakom restoranu ili kući u kojoj se zateknete. Zašto? Zato što je preukusno, naravno.

Grupi sa kojom sam ja putovala, ovaj specijalitet poslužili su odmah prve večeri, znajući da je to odličan uvod u upoznavanje bugarske kuhinje.

A šta je zapravo ovo jelo simpatičnog naziva? Ukratko, to je kajgana sa sirom i paprikama.

Kako ga spremiti? Samo pratite ova jednostavna uputstva:

Sastojci:

- luk, jaja, sir, paradajz, papričice, hleb

Priprema:

- Najpre u tiganju propržite luk i dodajte ljute papričice i po želji naseckanog paradajza.

- U činiji izmutite jaja za kajganu, dodajte feta sir i tu smesu pomešajte u tiganju sa proprženim lukom, papričicama i paradajzom.

- Čim jaja dobiju čvrstinu, jelo je gotovo (prosečno oko 2 minuta).

- Jelo potom servirate na kriški hleba i voila - uživajte!

Kako bih opisala miš maš nakon što sam ga 6 dana jela u Bugarskoj? Preukusno, mirisno, topi se u ustima (ali stvarno), i uvek se traži repeta. I nikad ne dosadi!

Prijatno!

Video: Potreban je samo minut za preukusan početak dana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Ivan

    4. avgust 2021. | 23:27

    To se kod nas zove prženo, sprema se odavnina ne izmišljajte vruću vodu

    Podelite komentar