Isprobajte bugarski doručak koji se sprema za 3 minuta: Miš maš je preukusan i deca će ga obožavati
Od svih jela koje smo probali na proputovanju kroz Bugarsku, najveći utisak ostavilo je njihovo nacionalno jelo, koje se zove miš maš. Preukusno je, sprema se za 3 minuta i svi ga vole. Može da se jede za doručak, ali i za večeru. A s obzirom na to koliko je ukusno, ne bismo se začudili ako ga spremite i za ručak.
Deca će obožavati miš maš, ali i gosti koji vam iznenada pokucaju na vrata. Ukoliko ste, pak na odmoru u Bugarskoj, miš maš će vam ponuditi u svakom restoranu ili kući u kojoj se zateknete. Zašto? Zato što je preukusno, naravno.
Grupi sa kojom sam ja putovala, ovaj specijalitet poslužili su odmah prve večeri, znajući da je to odličan uvod u upoznavanje bugarske kuhinje.
A šta je zapravo ovo jelo simpatičnog naziva? Ukratko, to je kajgana sa sirom i paprikama.
Kako ga spremiti? Samo pratite ova jednostavna uputstva:
Sastojci:
- luk, jaja, sir, paradajz, papričice, hleb
Priprema:
- Najpre u tiganju propržite luk i dodajte ljute papričice i po želji naseckanog paradajza.
- U činiji izmutite jaja za kajganu, dodajte feta sir i tu smesu pomešajte u tiganju sa proprženim lukom, papričicama i paradajzom.
- Čim jaja dobiju čvrstinu, jelo je gotovo (prosečno oko 2 minuta).
- Jelo potom servirate na kriški hleba i voila - uživajte!
Kako bih opisala miš maš nakon što sam ga 6 dana jela u Bugarskoj? Preukusno, mirisno, topi se u ustima (ali stvarno), i uvek se traži repeta. I nikad ne dosadi!
Prijatno!
Video: Potreban je samo minut za preukusan početak dana
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Ivan
To se kod nas zove prženo, sprema se odavnina ne izmišljajte vruću vodu
Podelite komentar