Iznutra mekana, a spolja hrskava: Tortilja punjena jajima, šunkom i kačkavaljem, gotova za 10 minuta

   ≫ 
  • 0
Omlet tortilja, jaja Foto: Shutterstock

Želite da iznenadite ukućane bogatim i ukusnim doručkom? Ovaj recept uzdiže klasični omlet i tortilju na potpuno novi nivo, jer se pre svega lako sprema i nisu vam potrebne posebne kulinarske veštine da biste pripremili ovo jelo.

Sigurni smo da će ove tortilje postati jedna od vaših omiljenih slanih đakonija.

Sastojci:

  • 1 tortilja
  • 2 jaja
  • 50 gr šunke
  • 40 gr kačkavalja
  • so, biber
  • začini po želji
  • malo ulja

Priprema:

Jaja umitite, pa dodajte so i začine po želji. Nauljite tiganj, zagrejte ga, pa sipajte umućena jaja i preko stavite tortilju. Kada se jaja zapeku, okrenite ih zajedno sa tortiljom. Šunku iseckajte na kockice, a kačkavalj narendajte, pa stavite preko jaja.

Špatulom polako prekopite jednu stranu tako da napravite oblik valjka, a zatim pažljivo prebacite na tanjir i isecite tortilju na pola.

Jelo služite toplo uz omiljeni umak, jogurt ili sezonsku salatu.

Prijatno!

Video: Tortilja sa kajganom od spanaća i šampinjona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ona ne ćuti: Emilija Stanojević je trpela strašno nasilje od muža, sve dok ga ćerka nije prijavila

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti