Iznutra mekana, a spolja hrskava: Tortilja punjena jajima, šunkom i kačkavaljem, gotova za 10 minuta
Želite da iznenadite ukućane bogatim i ukusnim doručkom? Ovaj recept uzdiže klasični omlet i tortilju na potpuno novi nivo, jer se pre svega lako sprema i nisu vam potrebne posebne kulinarske veštine da biste pripremili ovo jelo.
Sigurni smo da će ove tortilje postati jedna od vaših omiljenih slanih đakonija.
Sastojci:
- 1 tortilja
- 2 jaja
- 50 gr šunke
- 40 gr kačkavalja
- so, biber
- začini po želji
- malo ulja
Priprema:
Jaja umitite, pa dodajte so i začine po želji. Nauljite tiganj, zagrejte ga, pa sipajte umućena jaja i preko stavite tortilju. Kada se jaja zapeku, okrenite ih zajedno sa tortiljom. Šunku iseckajte na kockice, a kačkavalj narendajte, pa stavite preko jaja.
Špatulom polako prekopite jednu stranu tako da napravite oblik valjka, a zatim pažljivo prebacite na tanjir i isecite tortilju na pola.
Jelo služite toplo uz omiljeni umak, jogurt ili sezonsku salatu.
Prijatno!
Video: Tortilja sa kajganom od spanaća i šampinjona
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.