Kolač sa šljivama i pavlakom, pun ukusnog fila: Recept za slatko i sočno letnje zadovoljstvo
Kad stignu šljive, domaćice ne znaju šta bi pre od njih napravile - domaći pekmez, džem, marmeladu u koju će dodati i drugo sezonsko voće, ili sočan kolač.
Ako je suditi po interesovanjima na Guglu, srpske domaćice ovog avgusta najčešće se opredeljuju za pitu sa šljivama i pavlakom. Brzo se pravi, nije skupa, sočna je i može da stoji nekoliko dana.
Sastojci za koru:
- 200 gr margarina
- 1 jaje
- 100 gr šećera
- 300 gr brašna
- 500 gr svežih šljiva
Sastojci za preliv:
- 2 jaja
- 5 kašika šećera
- 2 čaše od 180 ml pavlake
Sastojci za posipanje:
- 8 kašika prezli
- 50 gr margarina
- 4 kašike šećera
- kesica vanilin šećera
- pola kafene kašičice cimeta
Priprema:
Mikserom umutite margarin sa šećerom, pa dodajte jaje, brašno i prašak za pecivo. Dobro izradite testo rukama, pa ga razvucite i stavite u pleh koji ste prethodno obložili pek papirom.
Očistite šljive od koštica, prepolovite ih, pa ih poređajte po testu.
Mikserom umutite jaja sa šećerom i pavlakom, pa prelijte preko šljiva. Sjedinite prezle, cimet i vanilin šećer, pospite preko preliva, a 50 grama margarina isecite na listiće ili izrendajte i rasporedite ga preko kolača.
Pleh sa kolačem stavite u zagrejanu rernu i pecite oko 45 minuta na 180 stepeni.
Prijatno!
Video: Brzo, slasno, efikasno: Kolačići od banane i kokosa, osvojiće sve ljubitelje zdravog života
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Ljiljana
Uvek smanjite secer za 30 posto,Bice jos ukusniji
Podelite komentar