Jelo koje neodoljivo podseća na sataraš, ali je mnogo ukusnije: Recept za savršeni, brzi doručak

Šakšuka je specijalitet koji se vrlo često može naći na trpezama arapskih zemalja. Priprema se od povrća i jaja, a dodaje se i sir za kompletan ukus.
Slično je srpskom satarašu, odnosno bećarcu jer su sastojci skoro identični, ali dodatak određenih začina i jaja daju potpuno drugu dimenziju ovom jelu.
Može se jesti za doručak, ručak ili večeru, a priprema je veoma brza i jednostavna.
Ukus je fenomenalan, a sastojci svakodnevni.
Sastojci:
- 1 crvena paprika
- 500 gr paradajza
- 1 glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice bibera
- 1 kašičica tucane ljute paprike
- 1 kašičica kumina
- 1 kašičica timijana
- 100 gr feta sira
- 4 jaja
- sveži peršun za posipanje
- ulje za prženje
Priprema:
Sitno seckani crni luk i sitno seckani beli luk propržite na tihoj vatri. Kada luk postane staklast, dodajte na tračice isečenu papriku i pržite još nekoliko minuta. Začinite, pa dodajte iseckan paradajz koji ste prethodno oljuštili.
Sve krčkajte još 10 minuta, dok tečnost ne ispari.
Varjačom napravite udubljenja pa dodajte po jaje u svako od njih. Posolite jaja i poklopite posudu. Krčkajte još neko vreme, u skladu sa tim kakva jaja volite, rovita ili bolje pržena.
Sklonite sa vatre, dodajte komade feta sira i sitno seckani peršun, pa poslužite.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Najtačniji horoskop za april Aleksandre Bjeljac
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
six
Jeste lepo ali nije bolje od nas sataraš.
Podelite komentar