Recept za letnju krem čorbu sa piletinom i povrćem: Hranljiva i ukusna, dovoljna za ceo obrok
Ukoliko želite da vam kompletan ručak bude jedno jelo, recept za kremastu čorbu s piletinom i povrćem biće idealan izbor.
Ovo jelo je carstvo različitih ukusa koje, osim što je hranljivo, i izgledom mami da se proba.
Sastojci:
- 300 gr pilećeg mesa
- veća glavica crnog luka
- kašika ulja
- 2 šargarepe
- 300 gr svežeg povrća po izboru (grašak, boranija, brokoli, karfiol, kukuruz šećerac)
- 2 čena belog luka
- 2 krompira
- so
- biljni začin
- biber
- po želji čili u prahu
- 1/2 kašičice slatke mlevene paprike
- 1 kocka za supu od povrća
- 1/2 veze svežeg peršuna
- po želji 1 dl pavlake za kuvanje
Priprema:
Oljuštite i iseckajte luk i šargarepu na sitne kocke. Krompir takođe oljuštite, pa ga isecite na malo krupnije kocke, kao i piletinu. Ostalo povrće iseckajte na manje komade.
U dubljoj šerpi na zagrejanom ulju izdinstajte luk dok ne postane staklast. Dodajte šargarepu, a onda i piletinu, i sve propržite zajedno pet, šest minuta.
Ubacite kocku za supu, promešajte, pa dodajte vodu. Pustite dva, tri minuta da se kuva, pa dodajte sve ostalo iseckano povrće. Dolijte vodu, pa sipajte so, biber i biljni začin po ukusu.
Poklopite i ostavite da se čorba kuva na tihoj vatri 40 minuta. Pred kraj po želji dodajte pavlaku za kuvanje i bogato pospite sitno seckanim peršunom.
Prijatno!
Video: Evo kako da od nezrelog paradajza napravite fenomenalnu večeru: Prosto jelo sa mrvom luksuza
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.