Recept za savršenu pileću obrok salatu: Harmonija ukusa koja osvežava u vrelim danima
![pileća salata, obrok salata pileća salata, obrok salata](https://xdn.tf.rs/2021/08/16/pileca-obrok-salata-460x0.jpg)
U vrelim letnjim danima ništa tako ne prija obrok salata. Današnja, za koju vam prenosimo recept predstavlja pravu harmoniju ukusa, a sadrži sve što vam je potrebno da biste se zasitili.
Ukoliko želite da uživate u nečem ukusnom i hranjivom, ali ne "teškom" ovo jelo od piletine i povrća sa ukusnim dresingom je pravi izbor.
Sastojci:
- 400 gr pilećeg belog mesa bez kože i kostiju
- 6 kašika maslinovog ulja
- 150 gr grčkog jogurta
- 200 gr mladog sira
- 1 manji krastavac
- 1 manja ili pola glavice veće zelene salate
- 1 veći paradajz
- 1 kašičica suvog začina
- 1/2 kašičice soli
- malo bibera
- 1 kašičica sušenog peršunovog lista
- dvopek ili krutoni
Priprema:
Zagrejte u tiganju tri kašike maslinovog ulja. Dok se ulje zagreva, isecite belo meso na kockice. Dodajte meso u tiganj i propržite ga sa svih strana, a zatim stavite suvi začin i povremeno promešajte. Meso je gotovo kada voda ispari i komadići se pomalo zapeku. Ostavite meso da se ohladi.
Zelenu salatu operite i odvojite listove, pa ih isecite i stavite u dublju činiju. Isecite i paradajz na kockice, pa dodajte salati. Krastavcu odstranite krajeve, pa ga isecite na tanke kolutove i stavite u činiju.
Prelijte sve zajedno sa dve kašike maslinovog ulja, dodajte malo bibera, pola mere soli i malo peršunovog lista, pa promešajte. Dodajte belo meso koje se ohladilo, pa opet lagano promešajte.
Preliv:
Grčkom jogurtu dodajte malo soli, ostatak bibera i malo peršunovog lista. U to sipajte i kašiku maslinovog ulja i sve izmešajte.
U činiju za posluživanje stavite salatu sa piletinom, preko dodajte komadiće mladog sira i sve prelijte dresingom.
Salatu poslužite uz krutone ili dvopek.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Hiljadu lepih čajnika
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.