• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Brzi, posni uštipci od kojih će mirisati cela kuća: Recept za omiljeni doručak u Srbiji

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovakvi uštipci su jednako ukusni i topli i hladni

  • 0
Uštipci pogačice Foto: Shutterstock

Kada je post u toku, priličan je izazov osmisliti različita jela za doručak i večeru. Jedno od omiljenih peciva među našom populacijom sigurno su uštipci, međutim postoje recepti za čiju pripremu je potrebno izdvojiti malo više vremena.

Ovo nije takav recept i ovakvi uštipci su posni, brzi i jednako ukusni kao i oni koji iziskuju više truda.

Sastojci:

  • 20 gr svežeg kvasca ili 1 kesica suvog
  • 250-300 ml mlake vode
  • 400 gr brašna
  • 1 kašičica šećera
  • 1/2 kašičice soli
  • ulje za prženje

Priprema: 

Kvasac izdrobiti, pomešati sa mlakom vodom i dodati kašičicu šećera, pa ostaviti da se aktivira. Kada se kvasac aktivira dodati so i brašno, pa varjačom zamesiti glatko testo.

Testo dobro izlupati i ostaviti desetak minuta da naraste.

U posudu za prženje sipati ulje, pa staviti da se zagreje. Kašikom vaditi uštipke i pržiti na umerenoj temepraturi. Vodite računa da se ravnomerno isprže sa svih strana.

Vadite uštipke na papirni ubrus, kako bi upio višak ulja. Uštipke služite tople, a jednako su dobri i hladni.

Možete ih jesti sa slatkim ili slanim nadevom, ili ih posuti šećerom u prahu.

Prijatno!

Video: Potreban je samo minut za preukusan početak dana

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti