Sendviči od plavog patlidžana, kačkavalja i šunke: Recept za jelo iz rerne koje budi sva čula

 ≫ 
  • 0
Foto: Printskrin Youtube/Ricette Di Casa Mia

U sezoni plavog patlidžana domaćice rado spremaju jela od ovog povrća. Mogućnosti je bezbroj, a jedan od recepata koji je hit ovoga leta su sendviči koji se mogu poslužiti za sva tri obroka, uz jogurt ili sezonsku salatu.

Sastojci:

  • 1 veći plavi patlidžan
  • 150 gr šunke
  • 150 gr kačkavalja
  • 50 gr prezli
  • 30 ml ulja
  • so, origano

Priprema:

Plavi patlidžan dobro operite, pa ga zajedno sa korom isecite na kolutove debljine malog prsta. Krajeve bacite. Poređajte ga u činiju, posolite i nalijte vodom, pa ostavite da odstoji desetak minuta.

Potom izvadite patlidžan i ređajte ga na papirni ubrus da se ocedi od viška vode.

U činijici umutite ulje i origano, a kolutove patlidžana poređajte na tanjir. Svaki kolut premažite uljem i origanom sa obe strane, pa ih uvaljajte u prezle i ređajte u tepsiju koju ste prethodno obložili pek papirom. Pecite patlidžan u rerni 15 minuta na 180 stepeni.

Izvadite tepsiju iz rerne. Na svaki kolut plavog patlidžana stavite po jedan list šunke i jedan tanko isečen list kačkavalja. Preklopite sendviče i učvrstite ih čačkalicama sa stane, pa vratite tepsiju u rernu da se sendviči zapeku još desetak minuta.

Prijatno!

Video: Evo kako da od nezrelog paradajza napravite fenomenalnu večeru: Prosto jelo sa mrvom luksuza

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti