Turska pita na srpski način: Recept za doručak zbog kog ćete poželeti da ustanete ranije

Ova neobična pita sprema se sa zadovoljstvom, a recept je toliko jednostavan da bi se i početnici u kuhinji osetili kao pravi majstori kulinarskog zanata.
Sastojci:
- 100ml tople vode
- 15 gr kvasca
- 180 gr brašna
- kašika šećera
- 80 ml ulja
- kašičica soli
- 300 gr belog sira
- 250 gr kačkavalja
- 2 jaja
- 2 dl jogurta
- 3 kašike kisele pavlake
- 1 veza peršuna
Priprema:
U dubljoj posudi rastvorite kvasac i šećer u toploj vodi. U to dodajte jedno belance, 80 ml ulja, dva decilitra jogurta, kašičicu soli i sve izmešajte. Polako dodajte brašno uz stalno mešanje. Testo bi trebalo da bude malo gušće nego za palačinke. Ostavite ga pola sata da odstoji.
Beli sir izgnječite, a kačkavalj izrendajte na krupnije. Peršun sitno iseckajte.
Spremite posudu u kojoj ćete peći pitu. Polovinu testa izlijte u nju, a onda preko stavite polovinu količine belog izmrvljenog sira i polovinu izrendanog kačkavalja. Po tome pospite polovinu peršuna, a onda preko svega prelijte ostatak testa.
Odozgo stavite ostatak belog sira i kačkavalja, kao i dve trećine iseckanog peršuna.
Umutite pavlaku i jedno celo jaje, pa stavite preko pite. Preostalo žumance takođe umutite, pa njim na kraju premažite testo po vrhu. Pospite sa malo preostalog peršuna.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta. Poslužite toplo.
Prijatno!
Video: Evo sočne pite sa kvalitetnim mesom i tikvicama
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Najtačniji horoskop za april Aleksandre Bjeljac
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Goxxx902
A ako ustanemo kasnije nista od pite?
Podelite komentar