Složićete se da niko ne može da odoli mirisu sveže pripremljenog peciva. Dovoljno je samo da zamislite ukus hrskavog testa i da odmah krenete sa pravljenjem ovog recepta.
Beskonačno je mnogo mogućnosti da napravite ukusne slane zavrzlame od testa, a ovo je jedno od najboljih.
Sastojci:
- 100 ml mleka
- 2 jaja
- 1 kašičica soli
- 100 gr kačkavalja
- 80 gr feta sira
- 1 kašika svežeg peršuna
- kesica praška za pecivo
- 350 gr brašna
- ulje za prženje
Priprema:
Feta sir iseckajte na kockice, pa ih stavite u veliku posudu i izgnječite viljuškom. Kačkavalj izrendajte na krupno rende i stavite ga u posudu sa feta sirom. Dodajte jaja, so, mleko, brašno, prašak za pecivo i peršun, pa umesite glatko testo.
Na radnu površinu sipajte malo brašna, stavite testo i podelite ga na dva jednaka dela, pa ih razvijte oklagijom u obliku kruga na jedan centimetar debljine.
Testo isecite na osam jednakih delova u obliku trougla.
Zagrejte tiganj, pa sipajte ulje. Posle dva minuta, kada se ulje dovoljno zagrejalo, pažljivo spustite trougliće u tiganj.
Pecite ih manje od minut na jednoj strani, a onda ih okrenite.
Stavite ih na papirni ubrus kako biste ih ocedili od viška masnoće, a onda poslužite.
Prijatno!
Video: Evo sočne pite sa kvalitetnim mesom i tikvicama
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.