Ružice od testa, mekane i ukusne: Recept za doručak koji ćete spremiti za tili čas
Obrok od ukusnog, mekog i toplog peciva jedan je od najlepših načina da započnete dan. Još ako je doručak moguće pripremiti brzo i sa malo sastojaka, tim bolje.
Kad nemate mnogo vremena za pripremu prvog obroka, a želite da pojedete nešto sveže i domaće, neka vaš izbor budu ružice od testa. Veoma su popularne kako u našoj kuhinji, tako i u većini svetskih kuhinja, a recept koji prenosimo važi za tradicionalan u Uzbekistanu.
Sastojci:
- 1 jaje
- 3 supene kašike šećera
- pola kafene kašičice soli
- 200 ml jogurta
- 450 gr brašna
- pola kafene kašičice sode bikarbone
- supena kašika sirćeta
- 30 gr putera
- ulje za prženje
Priprema:
Umutite jaje, dodajte mu šećer, so i jogurt, pa mutite dok se sastojci ne sjedine. Potom dodajte brašno, sirće i sodu bikarbonu, i umesto glatko testo. Posudu u kojoj ste mesili testo prekrijte krpom ili prozirnom folijom, i ostavite da testo naraste desetak minuta.
Potom testo izvadite na brašnom posutu radnu površinu, pa ga rastanjite oklagijom na debljinu od 1 cm. Puter rastopite na sobnoj temperaturi, pa ga premažite preko testa.
Testo zarolajte, pa ga isecite na 15 delova.
U dublji tiganj sipajte ulje, pa spuštajte ružice od testa da se peku. Okrenite ih tokom prženja kako bi sa svih strana dobile zlatno-rumenu boju.
Vadite pečene ružice od testa na papirni ubrus kako bi se ocedile od viška ulja, pa ih spuštajte u posudu sa kristal-šećerom ili šećerom u prahu. Služite dok su tople.
Prijatno!
Video: Andrija Milošević pokazao kako se jedu kiflice u Srbiji!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.