• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ružice od testa, mekane i ukusne: Recept za doručak koji ćete spremiti za tili čas

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kad nemate mnogo vremena za pripremu doručka, a želite da pojedete nešto sveže i domaće, ovaj recept je pravo rešenje

  • 0
Foto: Printskrin Youtube/ВОСТОЧНАЯ-УЗБЕКСКАЯ КУХНЯ

Obrok od ukusnog, mekog i toplog peciva jedan je od najlepših načina da započnete dan. Još ako je doručak moguće pripremiti brzo i sa malo sastojaka, tim bolje.

Kad nemate mnogo vremena za pripremu prvog obroka, a želite da pojedete nešto sveže i domaće, neka vaš izbor budu ružice od testa. Veoma su popularne kako u našoj kuhinji, tako i u većini svetskih kuhinja, a recept koji prenosimo važi za tradicionalan u Uzbekistanu.

Sastojci:

  • 1 jaje
  • 3 supene kašike šećera
  • pola kafene kašičice soli
  • 200 ml jogurta
  • 450 gr brašna
  • pola kafene kašičice sode bikarbone
  • supena kašika sirćeta
  • 30 gr putera
  • ulje za prženje

Priprema:

Umutite jaje, dodajte mu šećer, so i jogurt, pa mutite dok se sastojci ne sjedine. Potom dodajte brašno, sirće i sodu bikarbonu, i umesto glatko testo. Posudu u kojoj ste mesili testo prekrijte krpom ili prozirnom folijom, i ostavite da testo naraste desetak minuta.

Potom testo izvadite na brašnom posutu radnu površinu, pa ga rastanjite oklagijom na debljinu od 1 cm. Puter rastopite na sobnoj temperaturi, pa ga premažite preko testa.

Testo zarolajte, pa ga isecite na 15 delova.

U dublji tiganj sipajte ulje, pa spuštajte ružice od testa da se peku. Okrenite ih tokom prženja kako bi sa svih strana dobile zlatno-rumenu boju.

Vadite pečene ružice od testa na papirni ubrus kako bi se ocedile od viška ulja, pa ih spuštajte u posudu sa kristal-šećerom ili šećerom u prahu. Služite dok su tople.

Prijatno!

Video: Andrija Milošević pokazao kako se jedu kiflice u Srbiji!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti