• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo jelo će obožavati i najveći izbirljivci: Recept za zapečenu boraniju sa piletinom

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Malo vremena će vam biti potrebno da napravite savršen ručak

  • 1
Boranija recept ručak jelo Foto: Shutterstock

Boranija je često jelo na domaćim trpezama i važi za jednu od najukusnijih namirnica balkanske i mediteranske kuhinje. Ovaj recept idealan je za kraj radne nedelje, kada vam je potrebno brzo jelo koji će vas zasititi i podsetiti na bakinu domaću kuhinju.

Možete ga spremiti i bez mesa, a gurmani mogu dodati i slaninicu koja će ovom jelu dati specifičnu notu.

Boranija je odlična i kao prilog i glavno jelo, a najbolje od svega je što se prirema brzo i lako.

Sastojci:

  • 450 gr boranije
  • 250 gr pilećeg filea
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 srednja šargarepa
  • 2 čena belog luka
  • 2 jaja
  • 100 gr kačkavalja
  • so, biber
  • 1 kašičica mlevene crvene paprike
  • 2 čaše kisele pavlake (360 gr)
  • 50 ml ulja

Priprema:

Luk isecite na kockice, a šargarepu na kolutove. U šerpu sipajte malo ulja, pa stavite luk da se dinsta. Kada omekša dodajte i šargarepu, a posle dva minuta dodajte i boraniju. Beli luk isecite sitno, pa dodajte u boraniju, a zatim stavite so, biber i mlevenu crvenu papriku.

Meso isecite na kocke srednje veličine i začinite. Zagrejte tiganj, sipajte ulje i stavite meso da se prži. Kada je gotovo, izvadite meso i stavite ga u posudu zajedno sa boranijom, pa sve preručite u vatrostalu posudu.

Umutite jaja i kiselu pavlaku, pa dobijenu smesu prelijte preko boranije. 

Kačkavalj izrendajte na krupno redne, pa pospite preko boranije.

Vatrostalnu posudu stavite u zagrejanu rernu i pecite na 220 stepeni oko pola sata. 

Jelo služite toplo, a odličnog je ukusa i kada se ohladi.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • tea

    3. septembar 2021. | 13:43

    super ideja i za nedeljni rucak da covek malo promeni,ja cu samo batake izdinstati posebno.

    Podelite komentar