Slana torta od krompira spolja hrskava, a unutra kremasta: Jelo za koje će svi tražiti repete

   ≫ 
  • 0
Torta od krompira, španski omlet sa krompirom i lukom Foto: Shutterstock

Krompir je jedna od omiljenih i najčešće upotrebljavanih namirnica na našem podneblju. Koristi se podjendako za slatke i slane delicije, kada su u toku posni, ali i mrsni dani.

Jedan od načina za njegovu konzumaciju je i ova slana torta čija je priprema veoma brza, a rezultat fantastičan. Odličan je izbor za doručak i večeru, može se poslužiti i kao prilog, ali i kao glavno jelo.

Sastojci: 

  • 600 gr krompira
  • 1 struk mladog luka ili 1/4 struka praziluka
  • 40 ml ulja
  • 2 jaja
  • so, biber

Priprema:

Krompir oljuštite i izrendajte, pa začinite. Struk mladog luka (ili praziluk) iseckajte na tanke kolutiće i sjedinite sa jajima i začinima. 

U dublji i širi tiganj sipajte ulje, pa stavite na ringlu da se zagreje. U zagrejani tiganj stavite polovinu krompira, odozgo smesu od luka i jaja, pa pokrijte drugom polovinom krompira. 

Na tiganj stavite poklopac i tako ostavite da se torta prži na umerenoj temeperaturi. Posle desetak minuta tortu okrenite i pecite još toliko. Torta treba da dobije zlatnu boju, spolja da bude hrskava, a unutra sočna. 

Služite toplo uz dodatke po želji. Odlično se slaže sa mlečnim, ali i suhomesnatim proizvodima.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti