Recept za vazdušastu picu sa dve vrste sira: Korica hrskava, a testo mekano kao duša

   ≫ 
  • 1
Pica, pica sa dve vrste sira Printskrin: Youtube/Cuisine et Pâtisserie

Ukoliko ste ljubitelji pice i neodoljivog ukusa sira, onda ćete sigurno obožavati ovaj recept. Pica je jedno od najpopularnijh jela na svetu i skoro da ne postoji osoba koja je ne voli. Kada jednom picu napravite na ovaj način nikada se više nećete vraćati na stari način pripreme testa.

Namirnice možete dodavati po svom ukusu, a potrebna vam je samo mašta.

Sastojci:

  • 200 ml mleka
  • 2 jaja
  • 3 kašike ulja
  • 1 kašičica soli
  • 10 gr suvog kvasca
  • 300 gr brašna
  • 150 gr kačkavalja
  • 150 gr feta sira

Priprema: 

Mleko zagrejte, pa ga sipajte u posudu i dodajte ulje, jedno jaje, so i kvasac. Sve promešajte, a kada se sastojci sjedine dodajte i brašno, pa umesite. Posudu prekrijte krpom i ostavite 30 minuta da odstoji.

Kačkavalj izrendajte na krupno rende, pa ga pomešajte sa feta sirom. Na radnu površinu prospite malo brašna, pa stavite testo.

Umesite ga i razvucite rukama, tako da dobijete oblik kruga. Na sredinu testa stavite polovinu feta sira i kačkavalja, pa sve ivice presavijte ka unutrašnjosti, nežno ih utapkajte i poravnajte opet u obliku kruga.

Pleh u kom ćete peći obložite pek papirom, pa stavite testo u njega. Žumance umutite i premažite preko testa, a onda pospite drugu polovinu kačkavalja i fete.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta.

Picu isecite na trouglove i poslužite.

Prijatno!

Video: Preukusno: Smesu za ćevape urolao je oko limenke piva i bacio na roštilj!

(Telergaf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Pizzoman

    10. septembar 2021. | 09:57

    To ni videlo pizzu nije al ajd sad. Osnovna greška kod većine domaćica kao i vaša je da se pizza peče na maximalnoj temperaturi na samom dnu rerne ne duže od 7-10 min zavisno koliki je maximum temperature na vašoj rerni!

    Podelite komentar