
Svaka domaćica je bar jednom u nedostatku insipiracije za doručak spremila omlet ili kajganu. Možda se zbog toga jaja svrstavaju među omiljene namirnice mnogih, jer s njima nikada ne možete da pogrešite.
Neko je odan samo jednom načinu pripreme jaja, a neko voli da eksperimentiše. Ovaj recept je idealan za obe grupe, jer priprema nije komplikovana, a svakako je nešto novo.
Sastojci:
- 1 tikvica
- kašičica soli
- 50 gr kačkavalja
- 6 jaja
- 2 čena belog luka
- kašičica mirođije
- ulje za prženje
Priprema:
Oljuštite tikvicu, pa je narendajte na krupno rende, posolite i ostavite da odstoji najmanje 10 minuta, da tikvica pusti vodu, a onda je dobro ocedite.
Tikvicu stavite u posudu, a zatim dodajte preostale sastojke - jaja, so, mirođiju, prethodno narendan kačkavalj i iseckan beli luk, pa sve pomešajte.
U tiganj nalijte ulje, a kada se zagreje sipajte pripremljenu smesu. Smanjite vatru i stavite poklopac na tiganj. Kada se donja strana zapeče, okrenite omlet na gornju stranu. Špatulom presavijte omlet u rolat i prebacite na tanjir.
Jelo služite toplo uz sezonsku salatu.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Zašto je cena sirove kafe dostigla rekord svih vremena?
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Domacica
Top.. Odoh da spremim
Podelite komentar