![Rolat kajgana Rolat kajgana](https://xdn.tf.rs/2021/09/15/rolat-kajgana-460x0.jpg)
Svaka domaćica je bar jednom u nedostatku insipiracije za doručak spremila omlet ili kajganu. Možda se zbog toga jaja svrstavaju među omiljene namirnice mnogih, jer s njima nikada ne možete da pogrešite.
Neko je odan samo jednom načinu pripreme jaja, a neko voli da eksperimentiše. Ovaj recept je idealan za obe grupe, jer priprema nije komplikovana, a svakako je nešto novo.
Sastojci:
- 1 tikvica
- kašičica soli
- 50 gr kačkavalja
- 6 jaja
- 2 čena belog luka
- kašičica mirođije
- ulje za prženje
Priprema:
Oljuštite tikvicu, pa je narendajte na krupno rende, posolite i ostavite da odstoji najmanje 10 minuta, da tikvica pusti vodu, a onda je dobro ocedite.
Tikvicu stavite u posudu, a zatim dodajte preostale sastojke - jaja, so, mirođiju, prethodno narendan kačkavalj i iseckan beli luk, pa sve pomešajte.
U tiganj nalijte ulje, a kada se zagreje sipajte pripremljenu smesu. Smanjite vatru i stavite poklopac na tiganj. Kada se donja strana zapeče, okrenite omlet na gornju stranu. Špatulom presavijte omlet u rolat i prebacite na tanjir.
Jelo služite toplo uz sezonsku salatu.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Hiljadu lepih čajnika
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Domacica
Top.. Odoh da spremim
Podelite komentar