
U ovom periodu godine glavna zvezda svake kuhinje su pečene paprike. Osim što su neizostavni deo zimnice, svaka domaćica će bar desetak komada odvojiti za savršeno, i među Srbima omiljeno jelo - musaku.
Ovo je prilično brzo jelo, a veoma zasitno, pa po malo i neobično, budući da kada kažemo musaka, najčešće pomislimo na onu sa krompirom.
Međutim, ni ova verzija ne zaostaje previše po ukusu, a gastro poznavaci kažu da je čak i bolja.
Sastojci:
- 500 gr mlevenog mesa po izboru
- 2 glavice crnog luka
- 10 pečenih paprika
- 2 jaja
- 1 čaša kisele pavlake (180 gr)
- so i biber po ukusu
- 200 ml vode
- 3-4 kašike ulja
Priprema:
Iseckajte sitno crni luk, pa propržite na malo vode i ulja. Kada luk postane staklast, dodajte mleveno meso i začine, malo vode, pa sve dinstajte oko 20 minuta.
Pečene paprike očistite od ljuske i semenki, operite ih i ostavite da se ocede. Svaku otvorite i podelite na tri dela.
Rernu uključite na 200 stepeni.
Posudu u kojoj će se musaka peći podmažite uljem, pa ređajte red paprika, red mesa i tako dok imate materijala. Trebalo bi da poslednji red budu paprike.
Jaja, pavlaku, vodu, so i biber dobro umutite i prelijte preko musake. Pokrijte je folijom i stavite oko sat vremena da se peče. Pred kraj pečenja uklonite foliju, pa ostavite musaku još pet minuta da dobije lepu, hrskavu koricu.
Služite toplo!
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: ONA SLAVI Dan za ljubav, emocije i žene koje nas inspirišu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Da li
Meso već skoro isprženo, paprika već ispečena i sve to sat vremena u rerni?! Zašto?
Podelite komentar
tea
jos je lepsa kad se paprike ispohuju.
Podelite komentar