Slane školjkice sa šunkom i kačkavaljem: Domaće pecivo kome će se mališani posebno obradovati

   ≫ 
  • 0
Slano testo školjkice Foto: Shutterstock

Toplo pecivo je verovatno najbolji početak dana, a miris koji mami iz kuhinje i najveće spavalice će naterati da ustanu iz kreveta. Iako su pekare danas na svakom ćošku, domaće pecivo je, ipak, nezamenljivo.

Odlična stvar kod ovakvog tipa testa je što je jednako ukusno i kada je tik izašlo iz rerne, ali i kada odstoji dan ili dva.

Slane školjkice dobar su izbor za doručak, večeru, slano posluženje. Ovakav tip peciva posebno vole mališani. 

Sastojci: 

  • 500 gr brašna
  • 125 gr putera
  • 1 dl mleka
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašičica soli
  • 200 gr rendanog kačkavalja
  • 200 gr rendane šunke
  • 200 gr krem sira
  • 1 jaje + kašika mleka
  • susam za posipanje

Priprema:

U toplo mleko dodati šećer i kvasac, pa ostaviti na toplom da kvasac nadođe. Dodajte otopljeni puter, so i brašno i zamesite glatko testo.

Ostavite sa strane da nadođe i da se testo udvostruči.

Kada testo naraste, premesite ga i razvucite na pobrašnjenoj podlozi. Modlom za školjkice vadite krugove, punite nadevom od krem sira, šunke i kačkavalja, preklopite i ređajte u pleh.

Ukoliko nemate modlicu za školjkice, testo vadite čašom, a rubove spojite pritiskajući viljuškom.

Jaje razmutiti sa kašikom mleka, pa premazati svaku školjkicu. Pospite ih susamo i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, dok ne porumeni.

Prijatno!

Video: Ako sad počnete da spremate nedeljni ručak biće gotov za 20 minuta: Brzi recept sa Tik Toka

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti