Recept za punjeno pečeno pile: Sočno i aromatično, slastan zalogaj za nedeljni ručak
Omiljeno jelo već tradicionalno u mnogim domaćinstvima koji je čest izbor za nedeljni ručak je pečeno pile sa krompirima. Ako vam je već pomalo dosadio onaj klasičan, donosimo vam recept za punjeno pile koji se pripema jednostavno, a biće pravo osveženje na vašoj trpezi.
Ne zahteva mnogo više vremena za pripremu od klasičnog recepta, a kada jednom ovako spremite piletnu, klasično pečeno pile biće verovatno prošlost kojoj se nećete često vraćati u kulinarstvu.
Sastojci:
- 1 pile od 2,5 kg
- 3 kriške hleba
- pola male šoljice mleka
- 200 gr slaninice
- 200 gr šampinjona
- 2 kašike masti
- 1 manja glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- so,biber, suvi začin
- 1/2 veze svežeg peršuna
Priprema:
Pile operite i usolite. Potopite hleb u mleko, pa ocedite višak mleka. Iseckajte sitno slaninicu, šampinjone, crni luk, beli luk i peršun, pa dodajte hlebu. Sve zajedno pomešajte, pa dodajte u to biber i suvi začin. Napunite pile napravljenom smesom, pa ga zatvorite kuhinjskim koncem ili štapićima za ražnjiće da nadev tokom pečenja ne bi iscurio.
Stavite ga u pleh u kome ćete peći, pa premažite mašću i dodajte 100 ml vode. Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite pile sat i po vremena.
Na polovini pečenja pažljivo ga okrenite da se lepo zapeče sa obe strane i dobije hrskavu koricu.
Možete da ga poslužite uz pomfrit, pečeni krompir ili bareni pirinač kao prilog. Uz to servirajte sezonsku salatu i na vašoj trpezi će se naći nezaboravan nedeljni ručak.
Prijatno!
Video: Ovako hrskavu slaninicu nikada niste jeli: Verovali ili ne, savršena je i za mršavljenje!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.