Pekarski krompir, pa još sa slaninicom jelo je koje je rado viđeno od davnina na trpezama širom Srbije i Balkana.
Recept koji vam donosimo je nešto malo drugačiji zbog začina koji se ne koristi tako često na našim prostorima, a koji ovom jelu daje posebnu čar.
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 200 gr slanine isečene na listove
- biber, so, suvi biljni začin
- malo ulja
- nekoliko listova žalfije
Priprema:
Kropmir oljuštite, operite ga i ako je manji isecite ga na polovine, a onaj veći na četvrtine. Svako parče krompira uvijte u list slanine i poređajte na uljem podmazan pleh.
Posolite, pobiberite i dodajte suvi začin. Po vrhu poređajte listove suve žalfije. Stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite 50 minuta.
Poslužite toplo, uz salatu po želji.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.