Recept za grašak sa mesom: Jelo koje okrepljuje i dušu i telo

   ≫ 
  • 0
Grašak, jelo, meso, kuvano jelo Foto: Shutterstock

Kada je malo hladnije vreme, većina ima želju za toplim obrokom, koji će okrepiti i dušu i telo. Jedno od takvih je i kuvani grašak sa dodatkom mesa. Ovo je višestruko upotrebljivana namirnica na našim prostorima, neutralnog ukusa, pa se odlično slaže sa svim vrstama mesa i ostalim povrćem.

Osim toga, jelo od kuvanog graška se veoma brzo priprema, a broj sudova za njegovu pripremu je minimalan.

Sastojci:

  • 500 gr graška
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 srednje šargarepe
  • 300 gr svinjskog mesa za gulaš (ili drugog mesa po izboru)
  • so, biber
  • mlevena crvena paprika
  • 1 veza svežeg peršuna
  • 2 kašike masti

Priprema:

Meso isecite na krupnije kocke, operite ga, začinite i stavite da se dinsta na masti i malo vode. Kada je meso skoro gotovo, izvadite ga i odložite na tanjir.

Luk i beli luk isecite sitno, a šargarepu na kolutove.

Na ugrejanoj masti, na kojoj se mesto pržilo, izdinstajte luk sa malo vode. Kada je luk omekšao, dodajte beli luk, šargarepu i grašak, pa nalijte vodom da ogrezne.

Vratite meso u šerpu i sve kuvajte na umerenoj vatri. Začinite solju, biberom i mlevenom paprikom po ukusu. U toku kuvanja, ako bude bilo potrebno, dolivajte toplu vodu, kako bi sadržaj uvek bio potopljen. U zavisnosti od ukusa, grašak možete ostaviti da bude gušći ili ređi, što takođe regulišete količinom vode koju dodajete.

Kada je jelo gotovo, pospite ga seckanim svežim peršunom i poslužite.

Prijatno!

Video: Tart od graška, paradajza i sira

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ona ne ćuti: Emilija Stanojević je trpela strašno nasilje od muža, sve dok ga ćerka nije prijavila

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti