Recept za namaz od plavog patlidžana: Ukusan i zdrav izbor za lagan doručak

Pored toga što je odličan za musaku, pohovan ili u piti, plavi patlidžan izuzetno je ukusan i kao namaz. Recept za namaz od ovog povrća je izuzetno jednostavan, a kada ga napravite jednom uvek ćete mu se rado vraćati kao odličnom rešenju za brzu večeru ili doručak.
Sastojci:
- 2 veća plava patlidžana
- 2 čena belog luka
- malo ruzmarina
- biber, so
- 1/2 kašičice aleve paprike
- malo naseckanog svežeg peršuna
- 0,5 dl maslinovog ulja
- 1/4 limuna
Priprema:
Oljuštite plavi patlidžan i isecite ga na kolutove. Posolite, pa ostavite pola sata da ostoji kako bi pustio vodu. Podmažite pleh uljem i pecite kolutove plavog patlidžana u rerni na 200 stepeni 15 minuta.
Kad se plavi patlidžan malo prohladi, ubacite ga u blender, pa dodajte iscekan beli luk, biber, alevu papriku, prstohvat svežeg ili suvog ruzmarina, peršun, isceđen sok od limuna i maslinovo ulje.
Sve zajedno dobro izblendirajte dok ne dobijete kompaktnu smesu. Namaz sipajte u činijicu i servirajte sa hlebom.
Prijatno!
Video: Ražnjići od plavog patlidžana, kačkavalja i slanine
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Najtačniji horoskop za april Aleksandre Bjeljac
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.