Sultanova slatka sarma ili Paša lokum, kako je još poznat ovaj kolač, je kremasta poslastica koja će vas oduševiti svojom jednostavnom pripremom i jedinstvenim ukusom.
Ovaj dezert se veoma brzo priprema, sastojci su svakodnevni i sigurno ih već imate u kući, a može se jesti odmah posle pripreme.
Deca će ga posebno obožavati, ali i svi ljubitelji ukusa čokolade.
Sastojci:
- 1 l mleka
- 150 gr šećera
- 100 gr gustina
- 70 gr brašna
- 30 gr kakaoa
- 200 gr kokosa
- 50 gr margarina
- 250 ml slatke pavlake
Priprema:
Izmešati gustin, brašno, šećer, kakao, vanilin šećer i 300 ml mleka. Ostatak mleka staviti da provri, a u međuvremenu u veliki pleh (od rerne) posuti sav koks i ravnomerno ga rasporediti.
Kada mleko provri, zakuvajte razmućeni gustin i sve skuvajte u jednoličnu, glatku masu. Kada je masa kuvana, sklonite sa vatre, dodajte margarin i sve ponovo sjedinite.
Izlijte puding ravnomerno preko kokosa, vodeći računa da se kokos ne podiže.
Puding potom ostavite da se ohladi na sobnoj temepraturi, pa ga stavite u frižider na pola sata.
Slatku pavlaku umutite, pa nanesite preko ohlađenog pudinga.
Potom isecite puding na jednake trake, a onda trake prepolovite. Svaku traku uvijte u pužić odnosno sarmu, pa ga dodatno uvaljajte u kokos.
Slatke sarme čuvajte u frižideru do služenja.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Vodolijax
Lepši je ukus kad se šećer karamelizuje pa onda skuva u mleku sa svim ostalim namirnicama što piše u receptu......Odlična sarma.....
Podelite komentar