Recept za pileća krilca sa ajvarom: Hrskav i pikantan ručak za jesenje dane

Pileća krilca su mnogima jelo kojim vole da se počaste, a nekada su prikladni i kao "grickalica" u kojoj uživamo dok gledamo neki dobar film ili, još češće, fudbalsku utakmicu.
Ovaj pikanatan, a lagan recept će vas oduševiti, a ono što ovako pravljena krilca čini posebnim je jedan dodatak koji je tipičan za naše podneblje - ajvar.
Osim što nisu skupa, pa su svima dostupna, krilca se spremaju toliko lako da ni početnici u kuhinji ne mogu da naprave grešku kad se upuste u "avanturu" pripreme ovog jela.
Sastojci:
- 1 kg pilećih krilaca
- 50 gr margarina
- 2 kašike ajvara
- 1 kašičica tucane ljute paprike
- ½ kašičice soli
- ½ kašičice bibera
Priprema:
Uzmite jednu kesu za mariniranje. U nju stavite krilca, margarin, ajvar, ljutu papriku, so i biber, a onda sve namirnice dobro promešajte zajedno u kesi, kako bi se krilca ravnomerno obložila ostalim sastojcima. Krilca potom stavite u frižider i ostavite ih dva sata da se mariniraju.
Kada se krilca mariniraju, izvadite ih iz kese i složite u posudu za pečenje. Na pećnici uključite gornji grejač na 220 stepeni, a posudu za pečenje stavite na rešetku, koju ćete podesiti tako da krilca budu odmaknuta 15 centimetara od grejača. Krilca pecite 15 minuta sa jedne strane, a onda ih okrenite viljuškom pa ih pecite još toliko vremena i sa druge strane. Poslužite ih topla.
Prijatno!
Video: Kako da prepoznate svežu piletinu i kako najlakše da odvojite belo meso?!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: "Lidl" ove sezone otkupio oko 5.000 tona lubenice iz Srbije
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Hulk
Moj ker obožava krilca.
Podelite komentar