Recept za štapiće sa belim lukom i origanom: Jedan sastojak im daje poseban ukus

Hrskavi štapići sa belim lukom, pored onih sa slanim prelivom, su jedno od omiljenih peciva širom Srbije. Njihov miris je nešto čemu retko ko može da odoli i da se zaustavi na samo jednom.
Dobra vest je da ih bez mnogo truda možete napraviti u svojoj kuhinji, a ukus će biti čak i bolji od onih koje možete kupiti u pekarama. Tajna je u jednom sastojku koji je postao uobičajen u domaćoj kuhinji - u parmezanu, koji štapićima daje poseban i neodoljiv ukus.
Sastojci:
- 350 gr brašna
- 1 kašičica suvog kvasca
- 200 ml mlake vode
- 2 kašike ulja
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice šećera
- 3 čena belog luka
- 4 kašike otopljenog putera
- 40 gr rendanog parmezana (može se naći u kesicama)
- origano za posipanje
Priprema:
U mlaku vodu dodajte šećer i kvasac, pa ostavite da kvasac zapeni. Potom dodajte so, izgnječeni beli luk, ulje i brašno, pa zamesite glatko testo.
Ostavite ga na toplom mestu oko pola sata da nadođe. Potom ga premesite i podelite na jednake delove.
Svaki deo testa razvucite u štapić, pa ih poređajte u pleh, tako da se ne dodiruju.
Otopljenim puterom premažite svaki štapić, pospite parmezanom i origanom, pa ih pecita oko 15 minuta na 200 stepeni.
Služite ih uz dodatak mlečnih proizvoda, namaza ili suvomesnatih proizvoda, a odlični su da se jedu i samostalno.
Prijatno!
Video: Potreban je samo minut za preukusan početak dana
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Najtačniji horoskop za april Aleksandre Bjeljac
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
sasa bgd
Svi su lažni najbolji i pravi su štapići na crvenom Krstu KAjmakcalanska u našoj pekari a sve je ostalo smesno i kopije Zorica je carica
Podelite komentar