• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gibanica sa pavlakom i mladim sirom: Recept za pitu koja će vam ulepšati dan

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Brzo, lako, jednostavno i ukusno

  • 0
Foto: Telegraf

Među svim pitama, ona sa sirom jedna je od najčešćih koja će se naći na trpezama širom Srbije. Popularnu gibanicu svaka domaćica pravi po svom receptu, a mi vam prenosimo onaj pomoću kog ćete pitu napraviti za tili čas i koja će se dopasti svim ukućanima.

Sastojci:

  • 500 gr tankih kora
  • 300 gr sira
  • 200 ml pavlake
  • 100 dl vode (obične ili kisele)
  • kesica praška za pecivo
  • 3 jaja
  • 7 supenih kašika ulja
  • soli po ukusu

Priprema:

Umutite jaja, dodajte im ulje, vodu, prašak za pecivo, pavlaku i izdrobljen sir, pa sve dobro sjedinite. Ukoliko je sir skroz neslan, obavezno posolite fil.

Ostavite sa strane pet kašika tečnog dela fila za prelivanje gibanice.

Tepsiju premažite uljem, stavite dve kore, sipajte malo fila, pa narednu koru blago zgužvajte i stavite preko fila. Na isti način ređajte kore i fil dok ih sasvim ne utrošite. Poslednju koru stavite ravno preko pite, bez gužvanja.

Gibanicu isecite na kocke, prelijte mešavinom vode i ulja, pa pecite na 180 stepeni dok ne porumeni (otprilike 35 minuta).

Sačekajte da se gibanica malo prohladi, pa je isecite po kockama koje ste prethodno obeležili i služite.

Prijatno!

Video: Evo kako da napravite popularni tortilja čips: Obavezna grickalica uz gledanje filmova

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti