3 trika da vam kajgana uvek bude savršena: Poznati kuvar otkrio svoje tajne
Kajgana je omiljeni doručak mnogim porodicama u Srbiji. Kalorična je, dugo drži sitost, a pre svega je ukusna i brzo se priprema. Ali, mnoge domaćice prave iste greške prilikom pripreme ovog jela.
Poznati australijski kuvar Den Čerčil otkrio je kako kajgana koju on pravi uvek ispadne savršeno. Ovo su njegove tajne.
1. Podesite temperaturu
Izbegavajte da spremate kajganu na najjačoj temperaturi. Ako je tiganj previše vreo, rizikujete da kajgana spolja bude prepečena, a iznutra rovita, pa će se razlivati po tanjiru.
2. Nemojte previše mešati kajganu
Kad sipate umućena jaja u tiganj, nemojte svako malo špatulicom mešati kajganu. Pravilno je da gurnete špatulicu ka sebi i nagnete tiganj tako da nepečeni deo kajgane "padne" na onaj koji se već lagano ispekao.
3. Koristite poklopac
Većina domaćica priprema kajganu tako što je ostavi u tiganju dok ne bude sasvim pečena. Poznati kuvar savetuje da isključite ringlu pre nego što kajgana bude sasvim gotova i da stavite poklopac na tiganj. Kajgana će se krčkati ispod poklopca u tiganju koji je dovoljno zagrejan, pa neće biti gumasta.
Savet plus:
Da bi kajgana bila svilenkasta, u umućena jaja dodajte kašiku majoneza i po želji posolite. Majonez će joj dati posebnu teksturu.
Prijatno!
Video: Recept koji ćete obožavati: I od jaja može da se napravi pravi specijalitet
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Žorž Vea011
Kakva tajna ….wow !
Podelite komentar