
Mnoge domaćice imaju svoj "eksluzivni" recept za testo od koga prave domaće kiflice, kao i punjenje koje koriste. Međutim, ovako napravljene su sigurno jedinstvene.
Ovom slasnom zalogaju posebnu čar daje punjenje i zbog toga mu je nemoguće odoleti.
Sastojci:
- 2,5 dl vode
- 2,5 dc mleka
- 40 gr kvasca
- 2 kašičice šećera
- 1 kašika soli
- 2 dl ulja
- 900 gr brašna tip 400 glatko
- 200 gr kajmaka
- margarin za premazivanje
- susam
Priprema:
Zamutite kvasac u mlako mleko, pa dodajte šećer. Dobro promešajte da se kvasac otopi i odmah zamesite testo sa ostalim sastojcima.
Ostavite malo da se odmori, pa podeliti na dve jufke, a ako hoćete da vam kiflice budu manje podeliti na više manjih.
Razvijte jufke pa ih isecite na šest ili na osam trouglova, u zavinosti od toga koju veličinu kiflica želite.
Na svako parče razvijenog testa staviti po malo kajmaka, umotajte kiflice i složite u nauljen pleh.
Ostavite testo 20 minuta da naraste. Premažite svaku sa malo otopljenog margarina i pospite susamom.
Pecite kifle u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne porumene.
Poslužite ih tople.
Prijatno!
Video: Ovaj pekar je toliko vešt da za minut iseče 500 kiflica
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: ONA SLAVI Dan za ljubav, emocije i žene koje nas inspirišu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
С-17
Прелепо👍♥️
Podelite komentar