Recept za rolovanu pileću džigericu sa slaninicom: Jednostavna priprema kafanskog jela

Kada se uželite malo drugačijeg ručka za celu porodicu, a ujedno brzog, rolovana pileća džigerica je pravi izbor.
Ovo jelo je obavezan deo kafanskog menija, ali vrlo jednostavno ga možete pripremiti i u sopstvenoj kuhinji.
Osim što je veoma hranljiva, pileća džigerica je namirnica koja nema mnogo kalorija, a konzumiranje ima brojne zdravstvene prednosti kao što je prevencija anemije i borba protiv stresa.
Ovaj ručak ne zahteva mnogo namirnica, a na stolu će biti za tili čas.
Sastojci:
- 300 gr pileće džigerice
- 100 gr slanine, isečene na tanke listove
- so, ukoliko slanina nije dovoljno slana
- biber
Priprema:
Džigericu operite, prosušite kuhinjskim ubrusom i isecite na polovine. Dodajte so, ukoliko ima potrebe, i biber.
Svaki komadić džigerice umotajte jednim listićem tanko isečene slanine, pa ređajte na štapiće za ražnjiće. Na svaki štapić stavite po četiri komada.
Suvi tiganj, najbolje bi bilo gril, ali može i bilo koji drugi, dobro zagrejte, pa pržite ražnjiće sa obe strane po pet minuta.
Služite uz sezonsku salatu i domaći hleb.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: ONA SLAVI Dan za ljubav, emocije i žene koje nas inspirišu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.